Marijana Boričić (©MN Press)
Marijana Boričić (©MN Press)

Ub se u Subotici priprema za evropske izazove, Spartak prava uvertira za Apolon

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 10:19

Izabranice Marijane Boričić večeras od 19 časova kreću u pohod na šestu pobedu u Superligi Srbije

Približio se trenutak kada će Ub ponovo izaći na evroscenu. Posle jedne sezone u Ligi šampiona, vicešampion Srbije će se oprobati u Čelendž kupu. Prvi protivnik je Apolon, a utakmica se igra 23. novembra od 19 časova na Ubu. Revanš je na programu sedam dana kasnije na Kipru.

Uvertira za evropski izazov biće utakmica u Superligi Srbije protiv Spartaka. Večeras od 19 časova u Subotici izabranice Marijane Boričić će krenuti u pohod na šestu pobedu u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Slađana Erić i drugarice se veoma dobro nose sa ispitima na domaćoj sceni. Položile su pet, a samo su jedan pale i to protiv tima iz Stare Pazove, koji je neporažen na prvoj poziciji.

Kako bi ostale prvi vrhu tabele potrebno je da danas opravdaju ulogu favorita protiv Spartaka, koji se do sada samo dva puta radovao. Četiri poraza doživele su Subotičanke, a poslednja dva u nizu od Železničara i Crvene zvezde. Raspored im baš i nije bio naklonjen, pa će treću uzastopnu utakmicu igrati protiv favorita iz gornjeg doma.

Četiri duela sedmog kola su na programu u subotu. Prvo će na teren odbojkašice Inđije i Novog Sada od 16.30, a posle toga od 19 časova igraju Srem - TENT, Jedinstvo - As Batajnica i Železničar - Crvena zvezda. Poslednji naveden okršaj koji se igra u Lajkovcu sigurno da je derbi ove runde, jer oba ekipe imaju skor 5-1 i 15 osvojenih bodova. Sastale su se već u borbi za trofej u Superkupu, kada je pobedu na Banjici odnela Crvena zvezda.

Za nedelju ostaje samo još jedan meč, u pitanju je obračun novog superligaša Omladinca i tima koji vodi Darko Zakoč - Partizana. Utakmica se igra od 18 časova.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE

Sedmo kolo

Petak

19.00: Spatak Subotica - Ub

Subota

16.30: Inđija - Novi Sad

19.00: Srem - TENT

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - As Batajnica

19.00: Železničar - Crvena zvezda

Nedelja

18.00: Omladinac - Partizan



tagovi

ŽOK UbSuperliga Srbije u odbojciŽOK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara