Odbojkašice Uba (©OSS)
Odbojkašice Uba (©OSS)

Ub se podigao iz pepela i uzleteo do drugog pehara u Kupu Srbije!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 22:35

Izabranice Marijane Boričić uspele da se vrate posle 0:2 u finalu protiv Jedinstva

Kakav povratak odbojkašica Uba! Veliki preokret režirale su izabranice Marijane Boričić, preživele su žestoke nalete protivnica, zaostatak 0:2, povrede dve igračice i na krilima veoma bučne publike stigle su do trofeja u Kupu Srbije. Na kraju dugačkog meča u njihovoj dvorani na semaforu pisalo je - 3:2 (25:27, 19:25, 25:23, 25:23, 15:12).

Možda je nekome delovalo da je nemoguće, ali nisu tako mislile Ubljanke. Bile su i pre meča spremne na neizvesnu borbu, na pet setova, na dramu... Tako je ranije bilo kad igraju ove dve ekipe, a ništa drugačije navijačima nisu priredile ni večeras.

Izabrane vesti

Mogle su Pazovčanke da završe posao u tri seta, ali tu priliku nisu iskoristile. Potpuno su zakomplikovale situaciju, dozvolile su rivalkama da se razigraju i vrate gotovo iz mrtvih. Povrede koje su doživele Anđelka Novosel i Rada Perović, kao da su dale dodatnu snagu Ubljankama da pruže i više od očekivanog i stignu do velike pobede.

Ub i Jedinstvo su do večeras imali po jedan trofej u Kupu Srbije, a od večeras klub koji sa klupe vodi Marijana Boričić može da se pohvali sa dva pehara u najmasovnijem takmičenju. Do velike pobede domaći sastav je predvodila Kubanka Anet Barbara Benitez sa 27 poena. Najbolje su je ispratile Nikolina Lukić i Bojana Ćelić sa po 18. U poraženom timu istakla se Branka Tica sa 22 poena. Tamara Miljević je zabeležila 14, a Isidora Kockarević 13.

Jedinstvo ove sezone igra odlično na svim frontovima. Drži visoku poziciju u prvenstvu, na pragu je finala CEV Kupa izazivača, stiglo je do finala Kupa... Ipak, pokazalo se da devojkama iz Pazove nedostaje još iskustva u mečevima za trofeje. Ub je odigrao na tu kartu i isplatilo mu se.

Superkup je završio u rukama odbojkašice Crvene zvezde, Ubljanke su uzele Kup, u nastavku će se sigurno voditi velika borba za najvažniji trofej namenjen pobedniku prvenstva Srbije.

FINALE KUPA SRBIJE

26. februar

Odbojkaši

Vojvodina - Partizan 2:3

Odbojkašice

Ub - Jedinstvo Stara Pazova 3:2


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Ubkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara