(© Instagram OK Jedinstvo Užice)
(© Instagram OK Jedinstvo Užice)

U Velikom parku sprema se spektakl: Užičanke okupljaju probrano društvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 16:13

Na turniru učestvuju klubovi koji ukupno imaju čak 41 titulu

Vratilo se Jedinstvo posle sedam godina u elitu. Svojevremeno su Užičanke harale domaćom scenom, pogotovu u periodu između 1994. i 2001. godine. Kada su posle trofejnog niza, usledile i sezone tavorenja po nižim rangovima, teško da su i najveći optimisti verovali da je moguć povratak na stare staze. Upravo se to i dogodilo, bivši prvak države ponovo je u društvu najboljih. Toliko mu i prija poznati ambijent da će uoči "povratničkog debija" u Superligi organizovati verovatno i jedan od najjačih pripremnih turnira u Srbiji.

Impozantan spisak učesnika ukazuje na to kao da se radi o završnici nacionalnog šampionata, iako je zapravo samo reč o prijateljskim utakmicama. Efektan naziv "Turnir šampiona 2024", pokazuje i koliko su se u taboru Jedinstva potrudili da privole ono što najviše vredi u zemlji. Ređali su se pozivi na adrese Crvene zvezde, Uba, TENT-a, pazovačkog Jedinstva i Srema. Redom su stizali i potvrdni odgovori. Postalo je već tada jasno da će publika imati privilegiju da uživa u majstorijama kolektiva koji su istorijski posmatrano u prošlosti i gospodarili najvišim rangom takmičenja.

Izabrane vesti

Ako bi se i tražio "potencijalni uljez", koji istovremeno i ne ispunjava uslove po pitanju pređašnjih dostignuća, onda bi ta uloga i pripala Sremu. Međutim, klub iz Sremske Mitrovice dobio je šansu za izuzetno jake testove zahvaljujući otkazu lajkovačkog Železničara, koji se odlučio za provere na drugom turniru. Ostatak protagonista toliko je moćan da na svom kontu ima čak 41 titulu! Crveno-bele su daleko najuspešnije sa 28, slede Užičanke, koje su devet puta bile najbolje, potom i Pazovčanke sa poslednje dve krune u nizu i na kraju Ubljanke i Obrenovčanke, koje su po jednom zasenile konkurenciju.

Takmičenje počinje već u petak i trajaće do nedelje. Klubovi su razvrstani u dve grupe - Ub, Jedinstvo (Užice) i Jedinstvo (Stara Pazova) nalaze se u A, dok TENT, Crvena zvezda i Srem čine B grupu. Domaćin je sjajnom organizacijom i omogućio sportskim sladokuscima da prisustvuju spektaklu. A da li će uopšte vladati interesovanje za mečeve u Velikom parku, ne treba ni sumnjati...


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbŽOK Železničar LajkovacOK TentŽOK SremSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara