Matje van der Pul (©Reuters)
Matje van der Pul (©Reuters)

Tur de Frans: Navijačica u bekstvu, Van der Pul na prvom mestu

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.06.21. | 19:15

Holanđanin najbolji u drugoj etapi, Slovenci na drugom i trećem mestu

U centru pažnje ovogodišnjeg Tur de Fransa, bar što se tiče prva dva dana, je incident koji je izazvala navijačica tokom prve etape.

Nesmotrena devojka iskočila je pred bicikliste i izazvala masovni sudar, u kom je nekoliko takmičara zadobilo povrede. Ona je želela da kamera snimi njenu poruku upućenu baki i deki, a sada se nalazi u bekstvu, pišu francuski mediji. Po tamošnjem zakonu preti joj jednogodišnja kazna zatvorom i moraće da plati 13.000 evra, dok su organizatori trke najavili odvojenu tužbu.

Izabrane vesti

Incident se dogodio na oko osam kilometara pre kraja etape, koju je kasnije kao prvi završio Julijan Alafilip.

Bilo je to juče, a u nedelju je prvi kroz cilj prošao Holanđanin Matje van der Pul, inače unuk francuskog bicikliste Remona Pulidora, poznatog po nadimku "večiti drugi", jer iako je bio među najboljim biciklistima '60. i '70. godina prošlog veka, nikada nije osvojio čuveni Tur.

Van der Pul je sjajno vozio finiš trke, kada je pobegao rivalima. Distancu od 183,5 kilometara prešao za četiri sata, 18 minuta i 30 sekundi, pa je posle prve dve etape vodeći na ukupnoj tabeli ispred Alafilipa.

Drugo i treće mesto u nedelju pripalo je Slovencima Tadeju Pogačaru i Primožu Rogliču, koji su - istim redosledom - treći i četvrti u ukupnom poretku.


tagovi

biciklizamTur de Frans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara