Odbojkaši Zakse (©CEV)
Odbojkaši Zakse (©CEV)

Trostruki uzastopni šampion Evrope u velikim problemima

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 10:59

Zaksa možda neće izboriti ni učešće u Kupu Poljske

Da je neko odbojkašima Zakse posle trećeg uzastopnog trofeja u Ligi šampiona rekao da će naredna sezone biti ovako teška, ne bi verovali... Međutim, uvek je moguće da se dogodi pad poput njihovog.

Veliki problemi sa povredama uticali su da izdanja budu znatno slabija nego prethodnih godina. U prvenstvu Poljske Zaksa je trenutno deveta sa skorom 7-7, pa postoje velike šanse da ne izbori učešće u Kupu Poljske.

Izabrane vesti

"Mislim da je ovo veoma tužno. U ovom klubu sam već šestu sezonu, praktično smo osvojili poslednja četiri izdanja Kupa Poljske, a ove godine verovatno nećemo moći ni da igramo u njemu", rekao je Lukaš Kačmarek za PLS TV. "Veoma mi je žao zbog ovoga, ali moramo da idemo dalje. Ova sezona nije još gotova, ima još mnogo da se igra".

Poslednji poraz u nizu ostvarili su protiv Aluron Varte, koja je trenutno treća u prvenstvu.

"Imamo mnogo pehova, ali i drugih problema. Sve se to slaže jedno na drugo, tako da ne funkcionišemo kako bismo želeli. Na primer, ovaj meč je izgledao veoma dobro, iako je izgubljen. Bilo je naznaka zaista dobre igre, nekoliko lepih razmena... Šteta što su sudije počele previše da se mešaju. Odbrana našeg libera je mogla da bude prekretnica na utakmici. Nažalost, sudije su nam to oduzele. Ali, ja apsolutno ništa ne oduzimam našim rivalima. Ekipa Varte je zasluženo pobedila na ovom duelu. Mi moramo da se odmorimo i da razmislimo o Jastrežebskom".

Zaksu veoma težak izazov čeka u narednom kolu, protiv ekipe koja drži lidersku poziciju. Biće to repriza finala Lige šampiona iz 2023. godine... Utakmica između vicešampiona i šampiona Poljske odigraće se u neobičnom terminu od 12.30.

"Najveći klasik poslednjih godina. Ove sezone, nažalost, to možda neće biti. Trudićemo se da igramo našu najbolju odbojku, imamo želju da odigramo dobar meč i da dođemo do novih bodova", podvukao je Kačmarek.

Podsetimo, nedavno se u poljskim medijima pojavila informacija da je Kačmarek dogovorio saradnju sa Jastrežebskim i da će od naredne sezone nositi dres tog kluba. Biće to još jedan veliki udar za Zaksu...


tagovi

OK ZaksaLukaš Kačmarek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara