Tri srpska kluba na međunarodnoj sceni: Zvezdi pakao do grupne faze Lige Evrope

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.07.24. | 12:58

Srpski osvajač rukometne duple krune mora da prođe dve runde kvalifikacija za mesto među 16 najboljih u drugorangiranom takmičenju Starog kontinenta

Tri ženska rukometna kluba predstavljaće Srbiju u EHF takmičenjima. Osvajač duple krune, prve u istoriji, Crvena zvezda, kreće od prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope, dok će Železničar iz Inđije i Jagodina da predstavljaju našu zemlju u najslabijem EHF kupu.

Do grupne faze, odnosno 16 najboljih, tim Saše Boškovića mora da prođe dve faze, a već u prvoj čekaju "mine" crveno-bele. Mogući protivnici Zvezde u prvoj rundi kvalifikacija su mađaraki VAC, francuski Dižon, španska Bera Bera, rumunska Vlčea, nemački Blomberg i nešto lakši rivali - švajcarska Amicitija, švedski Hors, poljski Gmini i turska Ankara. Prve utakmice se igraju 5. iii 6. oktobra, a revanši su nedelju dana kasnije.

Izabrane vesti

Ako klub iz Ljutice Bogdana prođe prvu prepreku u Evropi, u narednoj fazi su još jači rivali, norveški Larvik, nemački Turinger, Borusija Dortmund, francuski Pariz...

Žreb je narednog utorka u Beču.

Železničar i Jagodina su među 64 ekipe u EHF kupu, a počinju takmičenje takođe 5. ili 6. oktobra. Žreb je takođe za sedam dana u sedištu EHF-a u austrijskoj prestonici. Srbija dugo nema predstavnika u ženskoj Ligi šampiona.

Za muškarce bi do kraja nedelje EHF trebalo da izbaci kostur, a predstavljaće nas Vojvodina u Ligi Evrope, verovatno u kvalifikacijama, dok će u EHF kupu da učestvuju Metaloplastika, Partizan i pančevački Dinamo.


tagovi

EHFEHF kupEHF Liga šampionaŽRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara