(©MN Press)
(©MN Press)

Treneri podgrejali strasti, očekuje se pravi rat! Zvezda može da uništi Partizanovu savršenu sezonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 08:14

Večiti derbi u odbojci igra se večeras od 19.30 na Banjici

Mogao bi ovo da bude meč koji će privući najviše pažnje u celoj sezoni, iako se ne radi o finalu. S jedne strane biće Crvena zvezda koja je već tri puta slavila u večitim derbijima i nedostaje joj jedna pobeda da overi ulazak u polufinale posle slabije odigranog ligaškog dela. S druge će na teren istrčati odbojkaši Partizana koji su osvojili Superkup i Kup, a ako večeras budu poraženi njihova savršena sezona će se završiti i imaće prilično loš ukus.

Zvezda igra za polufinale, Partizan za majstoricu. Početak je zakazan za 19.30 u dvorani na Banjici.

Izabrane vesti

Svaki obračun večitih rivala ima neku posebnu draž, a sada su se treneri pobrinuli da se ovaj čeka sa još većim uzbuđenjem. I to ne zbog pozitivnih stvari, već zbog sukoba između njih dvojice.

I Bojan Janić i Nikola Matijašević moraće da se fokusiraju na teren, jer je obojici potrebna pobeda, a ne neki novi incident. Mada, posle varnica koje su zapaljene u dva prethodna susreta (na kraju ligaškog dela i u prvom meču četvrtfinala) ostaje da se vidi kako će čiji igrači reagovati.

Definitivno će motivacija i želja ponovo doneti prevagu, jer ove utakmice često nisu sasvim realno merilo kvaliteta. Neko padne pod pritiskom i ne pokaže ništa, a neko zasija jer je sa druge strane večiti rival i odnese iznenađujuću pobedu. Nema veze ko koje mesto na tabeli zauzima.

Partizan je već uzeo dva trofeja, osvojio treće mesto u ligaškom delu, ali Crvenu zvezdu još ove sezone nije uspeo da pobedi. Dva puta je gubio u pet setova u prvom delu sezone, a na otvaranju razigravanja poražen je na domaćem parketu maksimalnim rezultatom. Crno-beli su kao favoriti dočekali ovu seriju, ali i dalje recept za trijumf nad Zvezdom nisu uspeli da pronađu. Za njih je večeras situacija - biti ili ne biti. Ili će slaviti i zakazati majstoricu u Masteru, ili će staviti tačku na sezonu koja je obećavala. Do pre nekoliko dana delovali su kao tim koji može da pomeri Vojvodinu posle šest godina sa trona, a sada su pred eliminacijom...

Nije toliko savršeno Zvezda odigrala na prethodnom duelu, koliko je Partizan bio loš. Baš zato je i Janić posle meča prokomentarisao da je očigledno problem psihološke prirode. Da li je za dva dana uspeo da ga reši i da trgne svoje momke - videće se večeras.

Što se same igre tiče - momci sa Marakane su razliku napravili zahvaljujući servisu i bloku. Mnogo bolje ih je služio početni udarac i odlično su čitali napade protivnika na mreži. Crno-beli blok gotovo kao da nisu imali, a servis grešaka su napravili toliko da bi ih kaznila i mnogo slabija ekipa od Matijaševićeve. Ukoliko žele večeras da izbore pozitivan rezultat moraće Janićevi momci mnogo bolje da odigraju u ova dva elementa pre svega. Domaći znaju koji je recept za pobedu protiv Partizana, tako da će taktiku i pristup teško menjati.

Crveno-beli su preživeli turbulentan ligaški deo, menjali su i trenera i na kraju plej-of dočekali na šestoj poziciji. Nisu im davane velike šanse za prolaz, ali se oni time nisu opterećivali. Pokazali su da znaju da igraju sa Partizanom i večeras dočekuju duel sa velikim samopouzdanjem.

Imaju tri pobede u večitom derbiju, a četvrta bi im donela kartu za polufinale i tako potpuno neutralisala nešto lošiji prvi deo sezone.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Subota

17.00: Spartak Subotica - Ribnica, prvi meč 3:0

19.00: Mladi radnik - Radnički, prvi meč 0:3

19.30: Crvena zvezda - Partizan, prvi meč 3:0

20.00: Takovo - Vojvodina, prvi meč 0:3

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojciBojan JanićNikola Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara