Odbojkaši Spartaka (MN Press)
Odbojkaši Spartaka (MN Press)

Trener Spartaka ponosan na igrače: Možemo samo da im skinemo kapu i kažemo - svaka čast

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 16:43

Ivica Jevtić bez obzira na to što je Spartak poražen u finalu, nema razloga da bude nezadovoljan sezonom

Najprijatnije iznenađenje ove sezone bez dileme bio je Spartak. Odbojkaši iz Subotice su sinoć završili finalnu seriju kao poraženi, ali nemaju razloga za nezadovoljstvo.

Tokom ligaškog dela su pobeđivali Partizan, Zvezdu, Ribnicu, Mladi radnik... Ostvarili su skor 12-6 i zauzeli petu poziciju pred razigravanje. Takmičenje je bilo veoma neizvesno, raspodela pozicija takođe, pa su ispred njih ostali Partizan i Radnički sa istim učinkom 12-6.

Izabrane vesti

U četvrtfinalu su Plavi golubovi išli na tim iz Kragujevca. Čak ni na tom prvom koraku nisu bili favoriti na papiru... Ali, igrači koje vodi Željko Bulatović su morali da im pruže ruku i čestitaju. Posle toga su na red došli crveno-beli koji su ligaški deo završili kao prvoplasirani. Ni Crvena zvezda nije uspela da zaustavi Subotičane. Polufinalna serija je bila veoma zanimljiva, a finale su izborili izabranici Ivice Jevtića, i to prvo za klub još od 1975. godine.

Dueli sa Vojvodinom su takođe potvrdili da Spartak igra ove sezone veoma dobru odbojku i da je sasvim zasluženo stigao do završnice. Izgubili su seriju rezultatom 3:1, ali je trener Jevtić bio izuzetno ponosan.

Momcima ne može ništa da se zameri. Od početka sezone pokazali smo jedan visok nivo, pokazali smo da smo tim i kad smo pobeđivali i kad smo gubili. Nismo gubili nadu da možemo da dođemo do finala, iako nas je većina otpisivala mnogo ranije. Uspeli smo da stignemo do finala i da pobedimo jednu utakmicu, nije moglo više od toga“, rekao je Jevtić.

U prvom susretu sa Novosađanima bio je veoma neizvestan treći set, ali su Lale uspele da dobiju maksimalnim rezultatom. Drugi meč su odlično igrali Subotičani u Novom Sadu, međutim nisu iskoristili meč loptu, pa su ponovo poraženi. Tada je bilo 3:2 za domaće. Treća utakmica je u Dudovoj šumi pripala izabranicima Ivice Jevtića, koji su smanjili u seriji na 2:1. U četvrtom obračunu nije više bilo nikakve dileme, Vojvodina je bez uzbuđenja prošetala do trijumfa...

"U četvrtoj utakmici nismo uspeli da pokažemo pravo lice. Našim igračima samo možemo da skinemo kapu i kažemo svaka čast. Borili su se koliko su mogli, u ovom trenurku Vojvodina je kvalitetniji i bolji tim. Čestitamo protivniku... Na nama je da se odmorimo i da već za nekoliko dana krenemo da razmišljamo šta ćemo za sledeću sezonu", zaključio je Jevtić.


tagovi

Ivica JevtićOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara