Paola Egonu (©CEV)
Paola Egonu (©CEV)

Transfer godine konačno ozvaničen: Vakif osvojio pet trofeja u sezoni, pa se pojačao Paolom Egonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.22. | 16:26

Turski klub poželeo dobrodošlicu ubojitom korektoru

Jedna od najvećih zvezda svetske odbojke Paola Egonu stigla je u redove svetskog i evropskog klupskog šampiona! Čekala se dugo zvanična potvrda ovog transfera, koji će obeležiti sigurno 2022. godinu. Možda i poslednju deceniju.

Pisalo se u medijima da je italijanska zvezda odbila šest miliona za četiri sezone koje joj je nudio Fenerbahče. Ne zna se koliko je ta informacija proverena, ali je svakako jasno da Egonu u Vakifbank dolazi bar za sličnu sumu, ako ne i veću.

Izabrane vesti

Odlučila je da radi sa Đovanijem Gvidetijem i da dođe u tim koji će naredne sezone braniti pet trofeja - u domaćem prvenstvu, kupu, Superkupu, Ligi šampiona i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Posle manjih transfera poput dolazaka Kare Bajeme, Bahar Akbaj, Nike Dalderop, Aleksije Karatasu... Došlo je vreme i za onaj najveći, koji će verovatno zatvoriti prelazni rok u Vakifbanku.

Egonu je već neko vreme jedna od najdominatnijih igračica sveta, koju odlikuje pre svega neverovatno snažan napad. U Koneljanu je pokazala koliko je moćna, proživela je svašta sa italijanskim timom, osvajala trofeje, oborila rekord vezanih pobeda i onda osetila da je vreme za odlazak. Željna je novih izazova...

"Srećna sam što sam se pridružila Vakifbanku i započela ovo novo putovanje", napisala je Egonu na Instagramu. "Zaista sam siguran da će mi ovo novo iskustvo pomoći da rastem i profesionalno i lično. Znam da mogu još mnogo da napredujem i mislim da je ovaj klub najbolje mesto za to. Veoma sam uzbuđena zbog svega što nas čeka i jedva čekam da prvu utakmicu".

Poslednju utakmicu za Imoko Paola je odigrala u Ljubljani na finalu Lige šampiona. Poražena je tada protiv Vakifbanka, iako je nanizala čak 39 poena. Odmah posle meča predsednik turskog kluba je potvrdio ono što se već mesecima pričalo. Abdi Serdar Ustansalih izgovorio je pred kamerama:

"Egonu je sada naš igrač. Već smo postigli dogovor i pridružiće se našem timu".

Sa Koneljanom je Italijanka osvojila tri Superkupa Italije, tri trofeja u kupu, dva skudeta, jedno Svetsko klupsko prvenstvo i jednom Ligu šampiona. Za taj klub je igrala od 2019. do 2022. godine.

Pre Koneljana nosila je dres Novare u kome je obogatila kolekciju sa jednim Superkupom, dva kupa i jednom Ligom šampiona.

Ove godine će u decembru tek oduvati 24 svećice na torti, a već može da se pohvali sa neverovatnim dostignućima. Na klupskom nivou je dotakla nebo, a na reprezentativnom nije baš toliko uspešna... Bar za sada. Srbija je znala kako da je zaustavi. Mada, poslednji veliki okršaj, prošle godine u finalu EP u Beogradu bio je upravo njena simultanka.

Ima evropsku bronzu i zlato, kao i srebro na Svetskom prvenstvu. Sigurno da će u godinama koje dolaze pokušati da i reprezentaciji donese što više najsjajnijih odličja... Što se kluba tiče - nema sumnje da će dominaciju nastaviti i u Vakifbanku.

Zameniće Izabel Hak, koja je već stigla u redove Koneljana. Definitivno jedna od moćnijih razmena...


tagovi

Izabel HakPaola EgonuvakifbankOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara