Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

Tom Brejdi je mamac za novac – 10 godina = 375.000.000 dolara

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.05.22. | 20:01

Legendarni as potpisao ugovor sa Foksom koji će stupiti na snagu kada završi karijeru

Tom Brejdi ide putem svoje supruge Žizel Bundšen. Prelepa brazilska manekenka je pravi mamac za novac. U jeku slave zarađivala je nekoliko puta više od legendardnog kvoterbeka, a i najbolji igrač NFL-a svih vremena bacio se u biznis vode. On je potpisao desetogodišnji ugovor sa Foksom vredan 375.000.000 dolara.

Naravno, nije u pitanju sportska franšiza nego televizijska kuća. Ugovor stupa na snagu jednog dana... Moraće u ovoj američkoj televizijskoj kući da se strpe, da Brejdi završi karijeru, pa će onda biti vodeći analitičar ove medijske stanice.

Izabrane vesti

Sedmostruki Superboul šampion je posle poraza od Los Anđeles Remsa u polufinalu plej-ofa NFC-a objavio penziju, ali se posle 40 dana pokajao i odlučio da i u 45. godini igra najbolju ligu američkog fudbala. Na radost ljubitelja jajaste lopte i naredne sezone predvodiće Tampa Bej Bakanirse u pohod na drugu krunu s timom iz Floride, a osmu u karijeri (prvih šest je osvojio braneći boje Nju Ingland Petriotsa).

Endrju Maršand iz Njujork posta je izvestio da je Brejdijev ugovor vredan čak 10 godina i basnoslovnih 375.000.000 dolara i da će zarađivati više nego od igranja. Koliko je to veliki novac govori podatak da je Brejdi prethodne dve godine igrao za 30.000.000 dolara po sezoni u franšizi s Floride, a ovu sumu zaradiće i za šampionat 2022. On će u februaru naredne godine da bude slobodan agent. Prvobitni ugovor koji je trajao dve godine je restrukturiran u aprilu 2021. godine. Jedan od najbolji sportista svih vremena igraće naredne sezone 23. sezonu u NFL-u. Tampa je i dalje kandidat za titulu.

Naredne godine, Brejdi ulazi u 46. godinu. I dalje prikosi zakonima biologije. Da nema razloga za penziju govore njegove brojke. Bio je jedan od najboljih kvoterbeka lige, a u glasanju za MVP bio je drugi. Nagrada za najkorisnijeg igrača lige opet je otišla u ruke kvoterbeku Grin Bej Pekers Eronu Rodžersu.

04.00: (1,40) Finiks (14,0) Dalas (3,35)

Čovek-rekord u karijeri je bacio 84.520 jardi u ligaškom delu sezone, bez plej-ofa, a imao je 624 tačdauna, uz 203 presečenih lopti na 318 utakmica u najjačoj ligi na svetu. Rođeni pobednik uvek je bio najbolji kada je bilo najvažnije, u plej-ofovima. Ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35) u doigravanjima, najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

Nije retkost u SAD-u da velike zvezde posle završetka karijere budu vodeći analitičari. Nekadašnji as Dalas Toni Romo je sada jedan od najplaćenijih analitičara "preko bare", a prošle godine u toj ulozi se oprobao i Dru Bris, legendarni as Nju Orleans Sejntsa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

NFLNFL ligaTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara