The MongolZ i NiP u finalu YaLLa Compass 2024

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.24. | 00:03

Drugi put zaredom će ekipa iz Mongolije igrati u finalu

Mongolska ekipa je savladala Astralis u velikom derbiju i došla do drugog uzastopnog finala, Ninjas in Pyjamas su pobedili ekipu FURIA i došli do svoje prve borbe za titulu ove godine.

Meč između The MongolZ i Astralisa koji je na turnir došao možda i kao glavni favorit je zasenio sve druge u dosadašnjem toku turnira. Oba tima su neočekivano ondela pobede na protivničkim pikovima, The Mongolz su slavili 13-7 na Nuke, da bi potom Astralis uzeo Mirage 13-6 rezultatom.

Izabrane vesti

Na odlučujućoj mapi Ancient je usledio haos koji je rezultovao sa tri produžetka da bi The MongolZ slavili 22-19 na kraju. Heroj ekipe je bio Usukhbayar '910' Banzragch koji je bio nezaustavljiv sa snajperom, i potpuno je zasenio svog rivala, legendarnog Nicolai "device" Reedtza koji je bio igrač sa najlošijim rejtingom u Astralisu na trećoj mapi.

Astralis je na kraju morao da se zadovolji četvrtim uzastopnim top 4 plasmanom, dok The Mongolz sada još samo jedna pobeda deli od dva vezana trofeja.

U drugom polufinalu Ninjas in Pyjamas su preslišali Brazilce sa dve 13-7 pobede, na Ancient i Nuke. Ponovo se u centru pažnje našao Artem "r1nkle" Moroz koji je tokom celog turnira centralna figura u uspesima svog tima, a sada ostaje da vidimo da li može da ih predvodi do trijumfa protiv zaista odličnih The MongolZ koji u finale ulaze kao favoriti.



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara