(©Reuters)
(©Reuters)

Teže nije moglo: Srbija na Italiju, Tijana na Egonu za polufinale!

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.08.24. | 23:19

Poznat rival naših odbojkašica

Kreću borbe za medalju na ženskom odbojkaškom turniru Olimpijskih igara u Parizu, a već na prvom koraku je spektakl u najavi - okršaj Srbije i Italije (utorak, 21.00). U reprizi finala Svetskog prvenstva iz 2018. godine, udariće Tijana Bošković na Paolu Egonu. Tako će i rivalstvo verovatno dve najbolje odbojkašice na planeti dobiti novu epizodu.

Naše dame su i na prethodnim Igrama u Tokiju krenule da krče put ka odličju od Azurina. Pulenke tadašnjeg selektora Zorana Terzića bile su i više nego ubedljive – 3:0 (25:21, 25:14, 25:21).

Izabrane vesti

Reprezentacije u različitom raspoloženju dočekuju najvažniju utakmicu na turniru. Selekcija Hulija Velaska dominirala je u C grupi, zauzevši lidersku poziciju sa tri trijumfa ispred Turske, Dominikanske Republike i Holandije. S druge strane, izabranice Đovanija Gvidetija nisu blistale u dosadašnjem toku takmičenja, pošto su, pored startne i očekivane pobede nad Francuskom, u međuvremenu doživele poraze od Sjedinjenih Američkih Država (3:2) i Kine (3:1), pa su se u narednu fazu plasirale tek sa treće pozicije.

Duel sa Italijom je u utorak od 21.00, a ostali parovi četvrtfinala (istog dana) su Brazil – Dominikanska Republika (13.00), Kina – Turska (09.00) i Amerika – Poljska (17.00).

Piše: Uroš Selenić



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara