(© OK Dinamo)
(© OK Dinamo)

Terziću nema ravnog u Rusiji: Srpski stručnjak osvojio i drugi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 20:49

Dinamo je bilo bolje od Lenjingradke u finalu Kupa legendi

Srpski stručnjak Zoran Terzić u novoj sezoni gotovo da zna samo za pobede i trofeje! Odigrao je 13 utakmica, zabeležio 12 trijumfa. U dva finala ubedljivo je savladao glavne protivkandidate za visok plasman. Dakle, računica je više nego jasna. Trenutno mu u Rusiji nema ravnog. Upravo su odbojkašice Dinama iz Kazanja potvrdile datu konstataciju, pošto su u završnoj borbi Kupa legendi nadigrale Lenjingradku - 3:0 (25:22, 25:13, 25:15).

Nastavljen je tako Terzićev "teror" nad rivalima. Koliko je bio superioran, svedoči i podatak da je protivnička ekipa imala svega četiri vođstva na meču u Moskvi - 1:0 u prvom setu, odnosno 1:0, 2:1 i 3:2 u trećem periodu. U ostatku duela bezuspešno je pokušavala da smanji rezultatski zaostatak. Na kraju se nije ni izborila za častan poraz. Giganta su do istorijskog pehara vodile Brajlin Martinez (19 poena), Svetlana Gatina (11) i Elizaveta Lukjanova (11).

Izabrane vesti

Inače, Kup legendi kao takmičenje nema veliki značaj. Po prvi put je i zvanično održan, iako je protekle sezone testiran u probnoj verziji. Privilegiju da vode megdane za samo jedan u nizu trofeja dobilo je osam klubova, koji su se pokazali najboljim u prethodnom izdanju Superlige. Kako je i startovao u ranom delu sezone, očigledno je imao i specifičnu ulogu da ruski timovi što spremnije dočekaju premijere za daleko važnija nadmetanja.

Propozicije kao da su i nagoveštavale sličnu funkciju. Pre finalnog turnira, igrala se grupna faza čak tokom dva vikenda. Svaki od učesnika imao je šansu da preko šest mečeva čekira kartu za spektakl u Moskvi. Stekao se utisak posle serije duela da je budući osvajač Dinamo i u boljoj formi od ostalih. Naime, igrama na terenu samo je dodatno i verifikovao ono što se očekivalo. Kada se svedu računi, stručni štab na čelu sa Terzićem može da bude prezadovoljan. Branilac titule je u osam utakmica uknjižio sedam slavlja, uz jedan poraz koji i nije imao preterani uticaj na kasniji epilog.

Osim prestiža, obezbeđen je bio i nagradni fond od deset miliona rubalja. Ako je verovati pisanjima tamošnjih medija, Dinamo je postalo bogatije za polovinu tog iznosa...

Na taj način je Terzić arhivirao novi lovor u sezoni. Prethodno je uzeo meru moskovskom imenjaku u Superkupu. Ostale su u opticaju još dve krune... Prva je u Kupu, dok druga podrazumeva titulu u elitnoj diviziji. Ukoliko pulenke bivšeg selektora Srbije budu makar i blizu prikazanog nivoa u dosadašnjim bitkama za podijum, možda će i ishod da bude poznat unapred...


tagovi

Dinamo KazanjZoran TerzićRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara