Juniori Srbije (©RSS)
Juniori Srbije (©RSS)

Teodorović izabrao 16 Orlića za EP u Celju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 08:34

Simo Šijan, Vukašin Antonijević i Nikola Zorić uzdanice juniorske reprezentacije Srbije

Prethodna generacija juniora Srbije, rođeni 2002. i 2003. godine sa Stefanom Dodićem, Milošem Kosom, Nikolom Zečevićem, Lukom Roganom, Brankom Prdovićem, Boškom Stanisavljevićem, Matejom Dodićem i Urošem Simićem, bila je najbolja u prethodnih desetak godina. Donela je broznu sa EP u Portugaliji i bila četvrta na SP prethodnog leta u Atini i Berlinu.

Njihovi naslednici, rođeni 2004. i mlađi, od naredne nedelje igraće na EP u Celju i imaju velike ambicije. Đorđe Teodorović je ostao na čelu selekcije, a perjanice tima su dvojica bekova koji su već igrali sa dve godine starijim, a to su Simo Šijan iz Vojvodine i Vukašin Antonijević iz slovenačkog Celja. Tu je i Nikola Zorić, protekle dve sezone golman Benfike, koji bi od naredne sezone trebalo da stane na gol Partizana, kao i levo krilo Filip Milovanović, bek Aljoša Damjanović, obojica iz Metalopalstke koji imaju već utakmice u nogama u seniorskom rukometu.

Izabrane vesti

Mnogo se očekuje i od bekova koji brane boje Tuluza kod Danijela Anđelkovića, a to su Vojin Čabrilo i Uroš Mitrović.

Orlići ulaze u poslednju nedelju pripremea u Šapcu, a selektor Teodorović je izabrao 16 igrača koji će nas predstavljati na šampionatu u Sloveniji. Zbog povrede su otpali pivotmen Metaloplastike Igor Milovanović i desno krilo francuskog Nima Aleksandar Antić.

"Poslednji deo priprema za juniorsko Evropsko prvenstvo kreće u sredu. Posle iscrpnih i zahtevnih aktivnosti, sada ulazimo u poslednju fazu rada, gde će fokus biti na završnom taktičkom uigravanju i mentalnoj pripremi igrača za ono što nas očekuje na takmičenju. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo 10. jul i prvu utakmicu protiv Nemačke, koja će u mnogome formirati dalji put naše selekcije na prvenstvu. Nadamo se da ćemo do tada biti potpuno spremni da napravimo veliko iznenađenje i savladamo jednu od najboljih reprezentacija u Evropi”, istakao je selektor juniora Srbije.

Na spisku su:

GOLMANI: Nikola Zorić (Benfika) Marko Draško (Vojvodina)

LEVA KRILA: Filip Milovanović (Metaloplastika), Đorđe Rančić (Dinamo Pančevo)

DESNA KRILA: Milija Papović (Metaloplastika), Luka Lazić (Partizan)

PIVOTMENI: Luka Panić (Kikinda), Mladenko Draško (Vojviodina), Marko Vujović (Vrbas)

LEVI BEKOVI: Vojin Čabrilo (Tuluz), Simo Šijan (Vojvodina), Aljoša Damjanović (Metaloplastika)

SREDNJI BEKOVI: Vukašin Antonijević (Celje), Leo Feješ (Dinamo Pančevo)

DESNI BEKOVI: Aleksa Bukvić (Vranje), Uroš Mitrović (Tuluz)

Prvenstvo Evrope počinje 10. jula, a Srbija se nalazi u grupi sa Nemačkom, Portugalijom i Grčkom.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe TeodorovićSimo ŠijanNikola Zorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara