Aleksandra Perišić (©MN Press)
Aleksandra Perišić (©MN Press)

Tekvondo još sanja: Aleksandra Perišić posle preokreta u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.08.24. | 12:55

Protivnica iz Uzbekistana dobila prvu rundu, ali..

Nekad Milica Mandić i Tijana Bogdanović, na Olimpijskim igrama u Parizu navijamo za Aleksandru Perišić, a ona je dobro startovala u kategoriji takmičarski do 67 kilograma pošto je posle preokreta stigla do četvrtfinala.

Perišićeva je u osmini finala savladala Ozodu Sobirjonovu iz Uzbekistana i to posle preokreta u dramatičnom meču.

Izabrane vesti

Sobirjonova je naime ubedljivo dobila prvu rundu sa 5:0, u drugoj je Perišićeva povela sa 6:0, ali rivalka nije odustajala pa se sedam sekundi pre kraja gledao i snimak ne bi li se utvrdilo da li je pogodila našu takmičarku u glavu. Da je prošla, Aleksandra bi izgubila, ali udarca nije bilo, samo novih poena Perišićeve za 8:4 i izjednačenje.

A u trećoj rundi oprezno, sve do dve sekunde pred kraj. Tada i nova dva poena Aleksandre Perišić za čertvrtfinale u kome će se boriti protiv Sasikarn Tongčan sa Tajlanda. Ona je u dve runde izbacila Brazilku Karolin Santos.

Lev Kornejev i Stefan Takov nisu uspeli, ali Aleksandra Perišić je produžila san srpskog tekvonda da će nastaviti žetvu medalju koju je još u Londonu započela Milica Mandić zlatom. U Rio de Žaneiru četiri godine kasnije Tijana Bogdanović nam je donela srebro, a Mandićeva u Tokiju još jedno zlato...


tagovi

tekvondoAleksandra Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara