Darko Tavrić (©Printscreen)
Darko Tavrić (©Printscreen)

Tavrić posle godinu i po napušta Katar

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.09.24. | 19:22

„U poslednjih dvadesetak dana dogodilo su se neke čudne stvari. Jedan lep period je iza mene, ali ne nastavljamo saradnju i razilazimo se u jednom normalnom i mirnom tonu“, rekao je srpski rukometni stručnjak za Mozzart Sport

Od 1. novembra se razilaze putevi mladog srpskog stručnjaka Darka Tavrića i Rukometne federacije Katara, saznaje Mozzart Sport.

Nekadašnji trener Sloge iz Požege i Leotara iz Trebinja bio je od 2020. do 2023. godine, zaključno sa Svetskim prvenstvom u Katovicama, u stručnom štabu reprezentacije Srbije kod Tonija Đerone. Posle tog šampionata uputio se u Katar, preuzeo je mladu reprezentaciju ove bogate azijske zemlje.

Izabrane vesti

Posle ostavke legendarnog Španca Valere Rivere, Tavrić je početkom maja postao i selektor najbolje selekcije svetskog vicešampiona iz 2015. godine. Bio je na kormilu ove reprezentacije nekoliko meseci, vodio ju je na prijateljskom turniru u Egiptu, ali su se u Rukometnom savezu Katara prošlog meseca odlučili da komandu povere iskusnom Veselinu Vujoviću.

Sreda, 18.45: (6,75) Kolstad (12,0) Barselona (1,15)

Očekivalo se da Tavrić ostane u Kataru, ali će nekadašnji strateg Sloge i Leotara od 1. novembra da bude slobodan. Razloge prekida saradnje Tavrić je prokomentarisao za Mozzart Sport.

Zahvalan sam Federaciji Katara na ukazanom poverenju u poslednjih godinu i po dana. Vodio sam juniorsku i seniorsku selekciju, stekao lepo iskustvo, radio sa odličnim igračima, ali nažalost, u poslednjih dvadesetak dana su se dogodile neke čudne stvari. Vreme će da pokaže šta se to desilo i kako se sve odigralo. Jedan lep period je iza mene, ali ne nastavljamo saradnju i razilazimo se u jednom normalnom i mirnom tonu“, rekao je Tavrić.


tagovi

Darko TavrićRukometna reprezentacija Katara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara