Tara Taubner u napadu, Ana Bjelica u bloku (©CEV)
Tara Taubner u napadu, Ana Bjelica u bloku (©CEV)

Tara Taubner upisala jedan poen i pobedu, Ana Bjelica najbolja u porazu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 23:11

Potsdam slavio protiv Lođa u petom kolu Lige šampiona - 3:1

Trebalo je ovo da bude žestok duel srpskih korektora, ali on je ipak izostao... Pobedu su odnele Tara Taubner i Veronika Đokić u dresu Potsdama, a poraz je upisala Ana Bjelica u opremi Budovlani Lođa - 3:1 (20:25, 25:16, 26:24, 25:18).

Mlađa igračica na poziciji korektora Tara Taubner počela je susret, ali joj mnogo toga nije polazilo za rukom. U prvom setu je od osam lopti samo jednu prošla u napadu, imala je samo 13 odsto realizacije, pa je morala na klupu. Jednom je servirala na meču i tad je pogrešila.

Izabrane vesti

Ovo definitivno nije bilo njeno veče, ali moći će da ga pamti po važnoj pobedi nemačke ekipe. Druga Srpkinja u istom timu Veronika Đokić ovog puta nije ulazila u igru.

Kad je poraženi sastav u pitanju - Ana Bjelica je ostvarila dvocifreni učinak. Bila je najefikasnija, a meč je završila sa 13 poena (napad 43-11, 26 odsto). Upisala je i dva asa. Kanađanka srpskog porekla Andrea Mitrović je skupila deset poena.

Posle petog kola Potsdam na drugom mestu ima skor 3-2, a Budovlani Lođ na trećem 2-3. Večerašnji duel bi mogao da se ispostavi kao presudni u borbi za drugo mesto, koje vodi u plej-of Lige šampiona. Sa treće pozicije će se ići u četvrtfinale CEV Kupa, sem ukoliko ne bude u pitanju najbolja trećeplasirana ekipa jer za nju će takođe biti mesta u plej-ofu elitnog takmičenja.

Potsdam će u poslednjem kolu imati lakši posao protiv Kalcit Kamnika za overu drugog mesta, a Lođ će odmeriti snage sa glavnim favoritom u grupi - turskim Fenerbahčeom.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA C

Potsdam - Budovlani Lođ 3:1

Četvrtak

18.00: Kalcit Kamnik - Fenerbahče



tagovi

Ana BjelicaCEV Liga šampionaŽOK Potsdam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara