Svet video Srbe: Zaboravite Kubertena, donesite što više medalja

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.07.24. | 21:48

Srpski sportisti sa šeširima pozdravili publiku kraj Sene

Neko će reći da je Kina, još 2008. godine, pomerila sve granice kada je u pitanju demonstracija sile i da će teško neko otvaranje Olimpijskih igara prići viđenom u Pekingu. Stvar ukusa, mada provejava stav da Francuzi nisu pogodili centar mete odlukom da se 33. letnje Olimpijske igre otvore na atipičan način, na obalama Sene.

Po jesenjoj kiši videli smo i Lejdi Gagu, i delove opere Karmen, i modnu reviju, i još brojne mistične performanse. Vredelo je istrpeti tri sata i dočekati trenutak kada se publici u glavom gradu Francuske publici predstavio srpski nacionalni tim.

Izabrane vesti

Naši Olimpijci delili su brod sa Sejšelima, odlučivši se da standardni autfit oplemene šeširima. Zastavu Srbije nosili su odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, simboli uspeha na prethodnim Olimpijskim igrama.

Pre tri leta u Tokiju osvojili smo devet odličija, 2016. godine u Brazilu jedno manje. Možda se i zaključak sam nadmeće. Nekako verujemo da će 113 srpska predstavnika u Beograd polovinom avgusta doneti dvocifren broj medalja.

Znamo za Kubertenovo pravilo kaže da je važno učestvovati. Ali treba sanjati velike snove. Prvo da stignemo do dvocifrenog broja medalja, potom i da u bližoj budućnosti ugrozimo rekord velike Jugoslavije, koji datira iz 1984. godine. Tada smo stigli do 18 postolja.


tagovi

Pariz 2024Maja OgnjenovićDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara