Svemoćna Jovana Risović spustila rampu za Šveđanke u Zrenjaninu! Veliki korak Srbije ka EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 19:30

Veoma vredno slavlje ekipe Uroša Bregara - 24:21

Ženska rukometna reprezentacije Srbije napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se u novembru odigrati u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Izabranice Uroša Bregara su u fenomenalnoj atmosferi u Zrenjaninu srušile lidera grupe 6, selekciju Švedske i nanele joj prvi poraz u kvalifikacijama - 24:21 (14:12).

Bregarov tim je igrao izuzetnu odbranu tokom čitave utakmice, što je napravilo i osnovnu prevagu kada je u pitanju konačan rezultat. Naravno, sve to nije moglo da prođe bez fenomenalne Jovane Risović, koja je surovo spustila rampu Šveđankama u samoj završnici meča i onemogućila bilo kakav povratak protivnika. Sa druge strane, Jelena Lavko je bila najefikasnije sa šest golova, od čega je pet dala iz sedmeraca. Nije joj zadrhtala ruka ni u samoj završnici kada se lomio rezultat.

Izabrane vesti

Šveđanke je predvodila nezaustavljiva Natali Hagman, koja je postigla 10 golova, ali su ostale igračice gostućeg tima bile potpuno razoružane. O tome koliko je bila snažna srpska odbrana govori i činjenica da su protivnice dale samo 16 golova iz igre, što je premalo da bi se došlo do pobede na ovako užarenom terenu kao što je zrenjaninska Kristalna dvorana.

Selekcija Uroša Bregara je imala kontrolu utakmice od početka do kraja. Šveđanke nijednom nisu uspele da dođu do vođstva. Čini se da su Srpkinje morale da iskoriste mnogo više iz prvog poluvremena, koje su okončale sa samo golom prednosti (10:9), a u dva navrata su bile na plus četiri (8:4 i 9:5). Nezustavljiva za gošće bila je Sanja Radosavljević, koji je postigla četiri gola u prvih pola sata igre, dok je sa druge strane Šveđanke u životu ostavila Nataili Hagman sa pet pogodaka. Švedska je do 23. minuta postigla samo pet pogodaka, a onda još četiri do kraja prvog poluvremena i gotovo potpuno anulirala prednost ekipe Uroša Bregara.

Ipak, nije bilo tako Petroivić i Lavko su odvele Srbiju na tri gola prednosti serijom 3:0, a onda je rezultat konstatno bio na klackalici između dva i četiri gola prednosti. Tako je bilo sve do poslednjeg minuta, kada je Jovana Stojiljković konačno postigla pogodak za nedostižnih 24:20. U međuvremenu je sigurnost Bregarovom timu nemilosrdno ulivala neverovatna Jovana Risović.

Srpkinje sada imaju sve u svojim rukama i za dva dana idu spokojno na noge ovom istom rivalu u Istadu.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSVO RUKOMETAŠICA

Sreda

Turska – Island 30:29 (15:16)

Rumunija – Danska 28:35 (13:19)

Mađarska – Špnaija 28:30 (16:13)

Farska Ostrva – Austrija 24:29 (12:15)

Četvrtak

Hrvatska - Francuska 19:21 (8:12)

Litvanija - Švajcarska 30:36 (19:18)

Srbija - Švedska 24:21 (10:9)

Nemačka - Holandija (u toku)

20.00: (4,00) Portugalija (8,50) Slovačka (1,35)



tagovi

Jovana Risovićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara