(Reuters)
(Reuters)

Suze umesto medalje: Milica Žabić pala u meču za bronzu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 17:15

Kraj posle samo 43 sekunde

Ništa od druge medalje za Srbiju. Završila je Milica Žabić učešće na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji do 78 kilograma i više. Bolja od nje bila je domaća takmičarka Roman Diko, posle samo 43 sekunde. Presudio je ipon u ranoj fazi borbe za brozanu medalju.

Posle poraza, naša takmičarka je u suzama napustila tatami, što samo pokazuje koliko je razočarana ishodom. Realno gledano, imala je izuzetno težak žreb, čiji je vrhunac predstavljao sudar sa osvajačicom bronze sa prethodnih Igra u Tokiju, uz napomenu da je Diko svetska prvakinja iz 2022. i kolekcionar zlatnih medalja sa Prvenstva Evrope (četiri). Protiv 24-godišnje rivalke maltene nije Milica stigla ni da se okrene, a završila je na tatamiju, jer je Roman slavila iz prvog zahvata na meču.

Izabrane vesti

Iako je zaplakala, usled propuštene velike šanse da našem džudou donese medalju posle 44 godine čekanja, devojka iz Sremske Mitrovice ne bi smela da očajava. Nacija je netremice pratila njene borbe, a Žabićeva ju je zadovilia načinom na koji je savladala Asiju Tavano iz Italije posle samo 22 sekunde. U narednoj borbi je uzela meru Kubanki Idalis Ortis, osvajačici zlata na Igrama u Londonu 2012, što je bilo dovoljno da se plasira u bobre za medalje. U četvrtfinalu se namerila na Izraelku Raz Herško, koja ju je savladala iponom, otišla u polufinale, a Srpkinju poslala u repesaž. S obzirom da je Japanka Akira Sone zbog povrede kolena predala meč, to je značilo da našu predstavnicu samo četiri minuta delilo do odličja. Nažalost, pala je vrlo brzo. No, ostaje utisak da je dobro predstavljala naš tim.

Imaće Milica Žabić još jednu šansu za medalju, pošto će se tokom subote takmičiti u miks konkurenciji.

Današnju borbu je, inače, uživo pratio predsednik Francuske, Emanuel Markon.




tagovi

džudoMilica Žabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara