(© OK Radnički)
(© OK Radnički)

Superligaški fleš: Trofej legendi ostao u Kragujevcu, Srem iznenadio šampione, na tronu i Inđija...

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 09:58

Dobre partije prikazale su i odbojkašice Železničara u Italiji

Nastavljaju odbojkaški superligaši da bruse formu pred početak klupske sezone u Srbiji. Konačno su na red došle i pripremne utakmice, uz učešća na turnirima u zemlji i inostranstvu. Tokom proteklog vikenda odigrano je nekoliko, a najviše razloga za zadovoljstvo zbog osvojenih trofeja imali su odbojkašice Srema i Inđije, kao i prvotimci Radničkog iz Kragujevca...

Veliku pažnju posebno je privukao "Turnir šampiona 2024" u Užicu. Poziv za takmičenje u dvorani "Veliki park" prihvatilo je čak pet ekipa koje u bogatim vitrinama imaju 41 titulu prvaka države. Iako nije bio u prvom redu kandidata za najviši plasman, Srem, kao jedini tim koji nikada nije trijumfovao u nacionalnom šampionatu, uspeo je da bude uspešniji od Crvene zvezde, obrenovačkog TENT-a, Uba, pazovačkog i užičkog Jedinstva. Kako su tokom tri dana nadmetanja, izabranice Nikole Kaprica zabeležile isto toliko pobeda, bilo je i očekivano da nagrada za najkorisniju igračicu ode u tabor iz Sremske Mitrovice. Na kraju, izbor je pao na libera Dunju Stanković. Koliko ostvareni rezultat može da predstavlja podstrek za šefa struke pred nastavak priprema, potvrđuje i da je u pauzi između dve sezone ostao bez Minje Drašković, Katarine Đorđević, Milice Živanović, Mile Đorđević, Ane Mihajlović i Anastasije Ivković. Dovedena su i adekvatna pojačanja, poput Nine Mandović, Anice Popadić, Anje Ašonje i Lare Jovović, pored priključenja Marije Babalj, Ive Kapric, Mine Mihajlović i Aleksandre Gaćeše iz rezervnog sastava. Jedan od glavnih ciljeva od tada i podrazumeva ugiravanje potpuno novog igračkog kadra, a prikazane partije svakako mogu da raduju Kaprica uoči starta Kupa i Superlige.

Izabrane vesti

Do trofeja su stigle i odbojkašice Inđije. Pulenke iskusnog Nikole Jerkovića zauzele su prvo mesto na 42. turniru u organizaciji Obilića. Osim pobede nad domaćinom (3:0), uknjižile su i slavlje u duelu sa Budoarsom iz Mađarske (2:1), pa ih poraz na premijeri od Radničkog (1:2) i nije skupo koštao. Malo dalje od Srbije, tačnije u Italiji, žestoke borbe vodio je i Železničar. Lajkovčanke su u polufinalu posustale pred naletima Koneljana (0:3), koji je apsolutni vladar Apenina i Starog kontinenta, mada su propustile i šansu da produže utakmicu u završnom setu posle vođstva od 24:21.... Popularna Dizelka je potom u meču za treću poziciju savladala slovenački Maribor (3:1), dok su Italijanke u finalu bile bolje od nemačkog Drezdena (3:0).

Tradicija je nastavljena i u Kragujevcu. U srcu Šumadije igralo se u čast Dejan Brđović i Aleksandra Gigovića, a Radnički je pronašao način da odbrani domaći teren i sačuva krunu pod svodima svoje hale. Na putu do trona trijumfovao je u mečevima protiv Dubočice iz Leskovca (3:0) i Vojvodine (3:2). Zanimljivo je i da je jedan od najzaslužniji za više nego zadovoljavajući epilog bio Milutin Nejić. Ponovo je primač servisa zadužio stari i poznati dres, tačno četiri godine posle prvog mandata. U proteklim testovima je i nagoveštavao da će predstavljati veliku snagu bivšeg prvaka države. Upravo zbog toga i nije bila senzacija kada je posle finalnog okršaja dobio i laskavo MVP priznanje. S druge strane, četa sa juga Srbija je čekirala treće mesto, pošto je srušila Karađorđe (3:2), koji je prethodno u polufinalu poražen od Lala (1:3).



tagovi

OK RadničkiŽOK Železničar LajkovacŽOK UbOK JedinstvoŽOK Jedinstvo Stara PazovaOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciOK Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara