""
""

Stravičan pad Morgenšterna! Povredio glavu, oštetio pluća, ali može da pokreće ruke i noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.01.14. | 21:25

Austrijski as u ski skokovima će ostati naredna 72 sata na posmatranju na intenzivnoj nezi

Trostruki olimpijski šampion u skijaškim skokovima, Austrijanac Tomas Morgenštern (27), pretrpeo je ozbiljne povrede glave i oštetio pluća posle pada na treningu, potvrdila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Morgenštern je tokom leta izgubio ravnotežu, okrenuo se na levu stranu i pao na leđa i glavu, a tom prilikom na kratko je bio bez svesti u austrijskom centru Bad Miterndorf, objavljeno je na sajtu FIS.
"Srećom, brzo je reagovao. Tomas može da pokreće ruke i noge, to je veoma važno, pitao me je sta se dogodilo. On će ostati naredna 72 sata na posmatranju na intenzivnoj nezi“, izjavio je lekar austrijske reprezentacije Herbert Lajtner pošto je Morgenštern helikopterom prebačen u bolnicu u obližnji Salcburg.

Izabrane vesti

To je ove sezone drugi težak pad austrijskog asa, koji je prethodni peh imao na takmičenju za Svetski kup u nemačkom Titize-Nojštadu sredinom decembra.

Morgenštern je tada prošao sa modricama, posekotinama na licu i slomljenim prstom ruke, ali se brzo oporavio i nastupio na Novogodišnjoj turneji, gde je zauzeo ukupno drugo mesto iza zemljaka Tomasa Ditharta.
Možemo samo da se nadamo najboljem. Tomas je srce ovog tima“, rekao je trener austrijske reprezentacije Aleksander Pojntner.

Morgenštern je osvojio pojedinačno i ekipno zlato na Olimpijskim igrama 2006. u Torinu i ekipno zlato 2010. u Vankuveru.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Tomas Morgenšternski skokoviEvropaAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara