Teška povreda Kloi Dajgert (©AFP)
Teška povreda Kloi Dajgert (©AFP)

Strahovit pad svetske šampionke (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.09.20. | 13:23

Sa bicikla pravo niz strminu

Ako mislite da je biciklizam sport za mekušce i mamine maze, grdno ste se prevarili pošto je u njemu moguće zaraditi povrede o kojima fudbaleri i košarkaši npr. ne moraju ni da razmišljaju.

Pored toga što je jedan od najnaporniji sportova na planeti, takmičari često doživljavaju ozbiljne nesreće i to uglavnom zbog padova. Jednostavno, brzine su ogromne, a asfalt tvrd tako da praktično nema takmičara na dva točka koji nije lomio ključnu kost ili potpuno odrao kolena.

Izabrane vesti

No, nekada stvari zaista izmaknu kontroli kao što se dogodilo juče na Svetskom drumskom prvenstvu u Imoli. Na trci na horometar sada već bivša planetarna prvakinja doživela je nesreću kakva se retko viđa. Naime, Kloi Dajgert je prilikom velikog vođstva očigledno izgubila koncentraciju i kontrolu u jednoj krivini zbog čega je preletela preko zaštite barijere i završila preko nje u kanalu nekih tri metara ispod.


Na svu sreću, Amerikanka je prošla sa ne tako teškim povredama glave, ali će levu nogu morati da operiše koliko danas u Bolonji zbog ogromne razderotine. Zlatna medalja svetske prvakinje pripala je Holađanki Ani van der Bregen.


tagovi

biciklizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara