Komentari na vest

Stiglo drugo zlato u Ligi nacija: Italija sa Velaskom ponovo ozbiljna sila

T

Time

pre 3 meseca

Italija je jaka, "zilava" ekipa i uvek se bori u samom vrhu, bez obzira bila Egonu ili ne. Tako ce biti i na OI, inace nisam njihov fan kao ni njen.
B

Bravo

pre 3 meseca

👏👏👏
B

Brundo

pre 3 meseca

Brazil prvo izgubi polufinale a onda i mec za bronzu od Poljske.Cak ni Brazil nije sto je bio a radi se o velikoj zemlji sa dugom tradicijom u odbojci.
j

jshw

pre 3 meseca

nemaju dobrog korektora,zato ne mogu nista da osvoje
B

Brundo

pre 3 meseca

Drzava od 215 miliona stanovnika...
G

Gost323232323

pre 3 meseca

@jshw, ma ajde sto nemaju korektora nego vracaju konstantno babe u tim i ne daju sansu ni jednoj novoj igracici. Svaka cast ovoj Thaisi, al zena je prespora (razlog je i teska povreda noge u proslosti). Covek je hteo cak na OI da pozove Carol Gattaz koja ima 42-3 godine.. nemoguce da Brazil kao tolika zemlja i toliko poznata po odbojci nema igracica.
O

OI 2024

pre 3 meseca

Bice jake Olimpijske igre. Znalo se pre ovog finala da Italija osvaja jer Japanke sa 1,60cm ne mogu zaustaviti Egonu od 2m, iznenadjenje je da su uzele i set. Italija deluje ozbiljno ali ne i neresiva prepreka.
K

Kvaka

pre 3 meseca

Nemaju 1,60 nego 1,40 . A Egonu 1,86
O

OI 2024

pre 3 meseca

@Kvaka, napisao sam okvirnu visinu ali evo ti srednjaci Japana su oko 185-187cm a Egonu skoro 2m. Pritom Japan je toliko izgledao izmoreno da nije pruzio ni pola onoga sto juce protiv Brazila. Italija svakako zasluzeno osvojila, ocekivano
K

Kvaka

pre 3 meseca

Nisi napisao okvirnu visinu nego preteruješ i to debelo. I Egonu ima 1.93 a ne 2,00. Visina jeste prednost u odbojci ali tvoja prezentacija onoga što se dogodilo u meču je na nivou vica. Pogledaj Japan-Dominikana gde niske Japanke pobeđuju visoke Dominikanke sa 3:1.
b

bata 12345

pre 3 meseca

Mnogo je bitniji odraz i tajming u vrhunskoj odbojci od same visine....cak je visina u nekim elementima i mana...
O

OI 2024

pre 3 meseca

@Kvaka, zato druze sto je Italija odigrala blok difens danas extra dvometrasice iz italije su pasivile sve a ostale kupile u odbrani, dominikana jeste visoka al totalno uzasna ekipa u bloku i odbrani. Nije realno da japanka probije blok u kom se nalaze Egonu i Farh koje su skoro dva metra. Uuuuu izvini 1,93 nije sija nego vrat. Druze Egonu kad skoci ima 3m a ne dva, Dominikanke ni ne znaju da skoce, niti su skocne niti blokersku sposobne kao Italija. Pritom Japanke su danas izgledale izmoreno, posledica jucerasnjeg meca. A za sve to je kriv Fivb i njihov glupi raspored gde sabiju utakmicu za utakmicom i nemas odmora ni 24h a povreda sve vise i vise…
K

Kvaka

pre 3 meseca

Aha, znači nije toliko ni važna visina koliko skok. A Egonu ni nema baš dva metra. A ni Japanke nisu baš 1,60. Ok shvatio. I dvometrašice gde samo jedna ima preko dva, i jedna blizu 1,98 ostale nijedna preko 1,94. Što ne kažeš za Egonu da ima 1,90, svakako je bliže nego dva metra ili spusti isto koliko si digao pa napiši da ima 1,86. Gomila pompeznog frljanja. Napiši Igrali džinovi i patuljci loptanja sa magičnom dinjom.
O

OI 2024

pre 3 meseca

@Kvaka, pa kad gledas i jesu igrali dzinovi i patuljci. Rece i Gabi posle finala SP “Srbija je dosta visa ekipa od nas u nekim segmentima nismo mogli da ih pariramo” sta mislis sto je Gabi protiv Japana samo pucala lopte po vrhu prstiju Japanki, lopta odskoci one jadne ne mogu ni dohvatiti, a nesto ne vidim da je tu foru koristila protiv Poljske, gde imas Korneluk i Stisnjak koje imaju i vise od 2m. Ima i do visine i do skocnosti, a ako je ko visok i skocan to su Italijanke. Pritom Japan juce nije odigrao upola dobru odbranu kao protiv Brazila a Italija je odigrala do sad najbolju odbranu. Brazil ima problem jer nema ko da zabije loptu na pod sem Gabi, Ana Kristina je u padu forme skroz.
K

Kvaka

pre 3 meseca

Guglao sam malo i došao do sledećih podataka. Egonu smečuje sa 335cm dok Martinez i De La Kruz 330cm. A što se bloka tiče, Martinez i De La Kruz 320cm a Egonu 315cm, a Danesi 306. Tako da su u bloku čak i jače (visinski) što je po meni vidljivo i na golo oko. Egonu na idealnu loptu ne može da zaustavi ni mnogo višlja ekipa (ako nije u minus fazi). Ako je ne odvojiš od mreže u problemu ma ko da si.
K

Kvaka

pre 3 meseca

Zaboravio sam da napišem, Sara Far koju pominješ blokira na 302cm