Šteta, šteta: Marici presudio zlatni bod, ostaje repаsaž

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 12:49

Naša džudistkinja se sjajno borila, ali izgubila na produžetke od Kriste Deguči u četvrtfinalu kategorije do 57 kilograma – 0:1

Kakva šteta! Bila je naša džudistkinja Marica Perišić na pola koraka od senzacije u meču protiv Kriste Deguči, Japanke koja se takmiči pod zastavom Kanade. Izdržala je preliminarni deo borbe, odolevala napadima Deguči četiri minuta. Na kraju je u produžecima Deguči došla do zlatnog boda, pošto je na bok oborila srpsku takmičarsku, samim tim i plasmana u polufinale.

Međutim, nada u medalju Marice Peršišić i dalje postoji. Ona će se danas po podne bortiti u repesažu, u zavisnosti od ishoda polufinalnih borbi možda će joj obaranje samo jedne prepreke biti dovoljno za bronzu.

Izabrane vesti

Nadamo se da Marica ima dovoljno energije i da se nije fizički i emotivno ispraznila u borbi sa drugom džudistkinjom sveta. Bilo joj je potrebno mnogo energije da odoli svim napadima. Čak je u jednom trenutku delovalo da je Srpkinja bliža pobedi, pošto je Deguči imala dva žuta kartona.

Malu neopreznost Marica je napravila u produžetku, kada je dozvolila da je Deguči saplete po nogama i potom obori na tatami... Povratka više nije bilo.

"Žao mi je jer sam bila jako blizu, bukvalno sam vodila. Uhvatila me ja na milisekund moje zamene nogu. Žao mi je, jer sam osetila da je lomim. Sad čekam repаsаž, svejedno mi je sada već koja će da dođe, idem da poginem", rekla je Marica Perišić.

U prvom meču repаsaža oko 16 časova, Marica Perišić će se boriti protiv Japanke Haruke Funakabo. U slučaju pobede čekao bi je meč za bronzu.


tagovi

Pariz 2024Marica Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara