Stefan Ćirić (©MN Press)
Stefan Ćirić (©MN Press)

Stefan Ćirić opet u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 12:29

Crno-beli vratili trenera sa kojim su osvojili dve titule i jedan kup

Vaterpolisti Partizana imaju novog trenera, ali dobro poznato lice u klubu. Na klupu se vratio Stefan Ćirić, koji je trenersku karijeru započeo radeći sa mlađim kategorijama crno-belih, a potom je vodio i prvi tim u periodu od 2017. do 2020, osvojivši dve titule u prvenstvu i jedan trofej u kupu Srbije.

Ćirić je sa upspehom radio i u Francuskoj, kao i u stručnom štabu reprezentacije Srbije, pomažući Dejanu Saviću i Urošu Stevanoviću.

Izabrane vesti

Na Partizanovoj klupi zameniće Miloša Koroliju, kojem je ponuđeno drugo radno mesto, saopštio je klub u objavi o imenovanju novog trenera.

"Upravni odbor VK Partizan doneo je odluku da od naredne sezone prvi trener seniorskog tima bude poznati stručnjak, Stefan Ćirić (već dugi niz godina trener u stručnom štabu naše seniorske reprezentacije kao pomoćnik Dejana Savića i Uroša Stevanovića). Kao trener, Stefan Ćirić je ponikao u Partizanu u kojem se istakao prvo radeći sa mlađim kategorijama. Od marta 2017. do januara 2020. bio je trener prvog tima. U tom periodu je osvojio dva trofeja u šampionatu Srbije i jedan trofej u Kupu. Od septembra 2020. bio je trener Nojzi la Seka sa kojim je postigao najveće uspehe u klupskoj istoriji. U reprezentaciji je godinama bio jedan od prvih saradnika Dejana Savića. Prvo u mlađim nacionalnom selekcijama a od 2013. i u seniorskoj reprezentaciji. U njoj je bio zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. Od oktobra 2022. godine je ponovo u stručnom štabu naše reprezentacije kao prvi saradnik selektora Uroša Stevanovića. Uvereni smo da je izbor Stefana Ćirića važan momenat u nastavku stvaranja novih šampiona poniklih iz vaterpolo škole Partizana, koji će pisati nove zlatne stranice kako našeg kluba tako i srpskog vaterpola. Posebno mu se zahvaljujemo jer se uskladio sa prilikama i načinom funkcionisanja u našem klubu. Želimo da u dogledno vreme Partizan bude ono što je nekada bio i sigurni smo da ćemo sa Ćirićem na klupi to lakše da ostvarimo. Dosadašnjem treneru, Milošu Koroliji, zahvaljujemo na uspešnom radu. Želimo da ga zadržimo u našim redovima, ponuđena mu je nova funkcija u klubu, a o njegovoj odluci ćemo vas naknadno obavestiti", objavio je Partizan.


tagovi

Stefan ĆirićVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara