"Stanić"
"Stanić"

Stanić: Nemam motiva da branim za ovakvu ekipu

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 19:17

Ministar odbrane reprezentacije Srbije bio je veoma kritičan posle osvojenog trećeg mesta u C grupi i činjenice da u osmini finala Orlovi igraju sa domaćinom prvenstva - Španijiom

StanićPrvi golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić bio je veoma razočaran posle dva poraza od Poljske i Slovenije, zbog čega su Orlovi zauzeli treće mesto u Grupi C. Zbog toga će u osmini finala u ponedeljak od 19.00 igrati sa domaćinom Svetskog prvenstva - Španijom.
„Praktično mi sami sebe dobijamo. Ne može se reći da nemamo kvalitet, jer smo svaku reprezentaciju možda nadigrali, bili bolji, ali džabe kada na kraju izgubimo. Bolje bi bilo da ništa dobro ne radimo, a da pobedimo", rekao je Stanić.

On je dodao da u Beogradu nije postojala psihološka blokada koja je bila prisutna na Olimpijskim igrama, ali i sada.
“Publika je nama pomogla u Beogradu da tu psihološku blokadu pređemo, zato što nas je nosila, tražila pobedu. Nije dozvoljavala da dolazimo u ovakve faze. To je taj 'klik' koji smo napravili na Evropskom prvenstvu i odmah je došao rezultat", dodao je popularni Ministar odbrane.

Stanić je dodao da je razočaran i zbog toga što je ovo Svetsko prvenstvo u Španiji u njegovim planovima bilo "neki poslednji pokušaj jedne generacije da napravi rezultat".
"Ostaje utakmica sa Španijom. Ne možemo previše da se nadamo. Odigraćemo maksimalno motivisani, makar zbog sebe i Svetskog prvenstva", rekao je Stanić i dodao da planira "malo da odmori", ali da u ovom trenutku ne može da kaže da li to znači da će konačno napustiti reprezentaciju.
„Nemam motivaciju da branim za ekipu koja nema osnova da napravi dobar rezultat. Neka igraju ’klinci’, neka se uigravaju. Ako možemo da napravimo rezultat – tu sam. To je bio cilj ovog Svetskog prvenstva. Ne mogu da kažem da ću otići iz reprezentacije, ali sigurno će mi trebati odmor. U narednih mesec, dva ću odlučiti”, zaključio je Stanić.

Utakmica sa Španijom se bliži, a svakako pobeda Orlova nad Crvenom furijom bila bi najveće iznenađenje svetskog prvenstva. Ostaje da se vidi da li naši najbolji rukometaši mogu da igraju s istim sjajem kao u Beogradu početkom prošle godine.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Darko StanićEvropaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara