Metju Staford (©AFP)
Metju Staford (©AFP)

Staford radio šta je hteo, polako se ruši Minesotina kula od karata

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 05:23

Dominacija kvoterbeka Remsa

Kako se brzo sve okrene - do pre samo pet dana Minesota Vajkinzi bili su na vrhu uz Kanzas Siti Čifse sa pet pobeda iz pet utakmica. Posle dva vezana poraza, postavljaju se pitanja da li je stvarno Minesota tim za velika dela ili su samo završili svoju "Linseniti" epizodu, kao što je nekada Džeremi Lin u Niksima imao medeni mesec.

Pali su iza Detroit Lajonsa na severu NFC-a, pošto su sada na skoru 5-2 posle poraza u Los Anđelesu od Remsa rezultatom 30:20. Vratili su se Kuper Kap i Puka Nakua Remsima i izgledali su kao ozbiljan tim za promenu i to u trenutku kada se priča o potencijalnom trejdu jednog od najboljih vajd risivera lige. Šon Mekvej je u noći između četvrtka i petka našao rešenje za spletke defanzivnog kordinatora gostiju Brajana Florsa.

Izabrane vesti

Krenulo je kao na video igrici, pošto smo videli dva tačdauna Vikinga i jedan Remsa u prvoj četvrtini. Minesota je poentirala iz prvog drajva pasom za tačdaun Sema Darnolda za Olivera, da bi na drugoj strani Staford bacio tačdaun za Vilijamsa. U poslednjem minutu prve deonice je Darnolda bacio i drugi pas za poentiranje, ovoga puta je taj koji je upisao šest poena za goste bio Šerfild. Bila je to prava bitka, a na polovini druge četvrtine je Kap uhvatio dodavanje Staforda za tačdaun i u prva četiri napada videli smo četiri tačdauna.

Puka Nakua je pravio probleme odbrani Minesote. Po povratku prvi put posle prvog kola, imao je preko 100 uhvaćenih jardi već posle tri četvrtine. Pre toga, desio se ogroman problem za Minesotu, pošto im se sjajni levi tekl Deriso povredio, što će biti veliki problem za nastavak sezone. Fild golom je Minesota opet povela, ali je Staford ubrzo bacio i treći pas za tačdaun, ovog puta ka Robinsonu i doneo prednost Remsima, prvi put na utakmici. Džejlen Nejlor ispustio je loptu pred kraj treće četvrtine na trećem daunu, kada bi uveo svoju ekipu u crvenu zonu, pa su Vikinzi morali da se zadovolje novim šutem za tri poena, koji je bio uspešan. Takve greške nije pravila Minesota pre ove utakmice i pre Lajonsa...


Staford je radio šta je hteo pored indisponirane odbrane Minesote jer nije sekovan nijednom, a na šest minuta do kraja ponovo je pronašao Robinsona za tačdaun, četvrtim pasom na ovoj utakmici za poentiranje. Zatim je Darnold sekovan na trećem pokušaju za 21 jard, Minesota je i posle svega dobila loptu na dva minuta do kraja, ali nisu imali tajm-aute. Usledio je sejfti za dva poena pošto je Jang srušio Darnolda u end zoni i tu je bio kraj.


Do ovog kola Staford je imao tri pasa za tačdaun, a sada na jednoj utakmici četiri. Imao je 25/34 uspešnih dodavanja i 279 jardi. Sem Darnold je imao 240 jardi na 18/25 i dva tačdauna. Sekovan je tri puta, kvoterbek Remsa nijednom.




tagovi

Los Anđeles RemsMinesota VajkingsNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara