Hetik Nikolajevič Cabolov
Hetik Nikolajevič Cabolov

Srpski rvač ne ide na Olimpijske igre zbog izbegavanja doping kontrole

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.07.24. | 10:11

Prema navodima iz SAD, srpski reprezentativac nije bio pozitivan ni na jednom doping-testu

Posle suspenzije plivača Uroša Nikolića, još jedan srpski sportista ne putuje na Olimpijske igre u Pariz zbog kršenja doping propisa. Naime, rvač srpske reprezentacije Hetik Nikolajevič Cabolov neće nastupiti na predstojećim Igrama, zbog nepoštovanja doping propisa.

Cabolov, svetski prvak iz 2014. godine pod zastavom Rusije, suspendovan je jer se nije pojavio na obaveznim doping testovima – prenosi novinar Kristijan Pajls sa portala Floresling (Flowrestling).

Izabrane vesti

Prema navodima iz SAD, srpski reprezentativac nije bio pozitivan ni na jednom doping-testu, ali je "pao" po članovima 2.3 i 2.5. U pitanju su "izbegavanje, odbijanje ili nemogućnost davanja uzorka na testiranje, odnosno uticanje ili pokušaj uticanja na bilo koji deo kontrole dopinga".

Ovaj 32-godišnjak iz Vladikavkaza je izborio normu na Evropskom prvenstvu u Beogradu prethodnog septembra, kada je osvojio bronzanu medalju u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 74 kilograma. U međuvremenu pojavila se informacija da zbog povrede neće nastupiti na Igrama međutim pravi razlog je eskiviranje doping propisa, piše B92. 

Inače, Cabolov nastupa pod srpskom zastavom od 2021. godine i član je Rvačkog kluba Partizan. Pre svetske bronze u Beogradu, za Srbiju je osvojio je i evropsku bronzanu medalju u Zagrebu.


tagovi

Pariz 2024rvanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara