(©MN Press)
(©MN Press)

Srpski reprezentativac promenio klub, ne i državu: Todorović ostaje u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 12:26

Prethodnu sezonu proveo je u Čarni Radomu, naredne će igrati za Kuprum

Ukoliko ne bude iznenađenja u nastavku priprema tehničar Vuk Todorović trebalo bi da bude deo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, a pred odlazak u prestonicu Francuske rešio je i pitanje klupskog angažmana. Kako je odlučio da promeni ekipu, ne i državu, ostaće u Poljskoj i organizovaće igru Kupruma.

Protekle sezone je po prvi put nastupio u jednom od najjačih šampionata na svetu, zajedno sa korektorom Nikolom Meljancem, potencijalnim reprezentativcem Srbije. Debitantsku godinu proveo je u Čarni Radomu, ali nije imao previše razloga za zadovoljstvo zbog ostvarenog plasmana.

Izabrane vesti

Naime, njegov sada već bivši tim zabeležio je samo sedam pobeda u 30 odigranih mečeva i oprostio se od elitnog ranga. Međutim, Todorovićeve prikazane partije bile su i više nego dovoljne da ostane u odbojkaškoj zemlji kakva je Poljska. Kuprum je očigledno bio najkonkretniji prilikom pregovora, pa se na društvenim mrežama pohvalio novim pojačanjem uoči predstojećih Igara.

Ekipa iz Gožova je u prethodnom izdanju Plus lige bila u donjem delu tabele. Uspela je nekako da izbegne selidbu u Prvu ligu, a u međuvremenu je gotovo kompletirala sastav koji će pokušati da zabeleži bolji rezultat od 13. mesta.

Šef stručnog štaba Andržej Koval, koji je svojevremeno bio i prvak Poljske kao strateg Rešova, računa da bi mu u ostvarivanju zamišljenih ambicija od velike pomoći mogli da budu kvalitetni inostrani igrači, baš kao što su Todorović, Estonac Robert Taht i Rumun Matižs Desmet. Pored angažovanih stranaca, iskusni stručnjak se uzda i u kvalitetne igre plejade domaćih odbojkaša poput Adama Lorenca, Kamila Kvasovskog, Severina Lipinskog i Jakuba Strulaka.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Odbojkaški transferiVuk Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara