Jovana Kocić na bloku (©CEV)
Jovana Kocić na bloku (©CEV)

Srpski obračun u Evropi u znaku Jovane Kocić

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 20:33

Alba Blaž u polufinalu CEV kupa dobila prvu utakmicu protiv Targovišta, uz sjajno partiju našeg srednjeg blokera

Bila je to evropska utakmica, koja je mogla da se nazove rumunskim derbijem, ali i srpskim... Razlog je jednostavan. U polufinalu CEV kupa igrala su dva rumunska tima - Targovište i Alba Blaž, u kojima ima zapažen broj Srpkinja.

Pobedu je odnela ekipa Albe koju sa klupe vodi Stevan Ljubičić, a igraju Slađana Mirković, Bojana Milenković, Jovana Kocić i Jovana Ćirković. Poraz su doživele Ana Bjelica i Jovana Mirosavljević.

Izabrane vesti

Na semaforu je na kraju pisalo 3:0 za goste, po setovima 25:15, 25:18, 25:22.

Najefikasnija od svih naših igračica bila je Ana Bjelica, ali susret je bez sumnje obeležila odlična partija Jovane Kocić. Ona je u pobedi svog tima učestvovala sa 14 poena - osam iz napada (10-8, 80 odsto), pet blokova i jedan as. Napravila je samo jednu grešku iz napada.

Više poena od Kocićeve imala je u Albi samo Viktorija Ruso - 18 (napad 38-12, 32 odsto). Bojana Milenković i Slađana Mirković su zabeležile po četiri, dok Jovana Ćirković nije igrala, baš kao ni bivša igračica Zvezde Dajana Bošković.

U poraženom timu Ana Bjelica je imala 15 poena (napad 43-14, 33 odsto), dok se Jovana Mirosavljević zaustavila na šest (napad 22-6, 27 odsto).

Pobednik ovog dvomeča će u finalu igrati sa boljim iz duela Skandići - Turkiš Erlajnz.

CEV KUP - POLUFINALE

Utorak

Skandići - Turkiš Erlajnz 3:0

Sreda

Targovište - Alba Blaž 0:3


tagovi

Ana BjelicaJovana KocićŽOK Alba Blaž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara