Anđela Janjušević i Slađana Pop Lazić
Anđela Janjušević i Slađana Pop Lazić

Srpski inat u najboljem svetlu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 09:19

Rukometašice danas protiv Mađarske

To je pravi primer onog što zovemo “srpski inat”. Kada iz revolta zablistaš, oboriš sve prognoze, odigraš poluvreme kao sat i baciš na pleća svetskog šampiona.

A, srpskim rukometašicama nije prvi put da prave “metež” na velikoj sceni. Ovog puta iako dobro oslabljene, iako su tri dana provele u karantinu u hotelu, iako su polazak za Dansku odlagale dva puta, izašle su na teren, upale u duboki minus protiv Holandije, ostale bez prve zvezde tima Andree Lekić, koja se povredila u finišu prvog poluvremena, a onda, kao da su se sve do tada šalile, odigrale rukometnu kliniku.

Izabrane vesti

Od minus šest na poluvremenu (15:9), do plus četiri na kraju (29:25) protiv prvaka sveta! Fantazija!

Ovo je više nego istorijski momenat, jer smo tri dana bili po sobama, osvojile smo dva boda i prve smo na tabeli. Neki kažu da smo loše otvorile utakmicu, ali smatram da je s obzirom na sve okolnosti koje su nas pratile, to bilo za očekivati. U drugom poluvremenu smo se probudile, motivisale, a to je sve ono što nas krasi. Sve je išlo kako treba”, objasnila je Slađana Pop Lazić.

Hendikep za ionako oslabljeni tim Srbije je povreda Andreee Lekić, kojoj je stradala Ahilova tetiva i čeka je duga pauza.

Žao mi je zbog Andree, možda nam je njena povreda dala i motiv više, da stisnemo zube. Žao mi je, mislim da neće moći da igra do kraja prvenstva”.

Vremena za odmor – nema. Već danas (16.00) rukometašice ponovo idu na teren, a rival će biti Mađarska. Komšinice sa severa su u prvom kolu doživele iznenađujući poraz od Hrvatske, tako da bi Srbija današnjom pobedom obezbedila prolaz u drugi krug.

Gledale smo ih protiv Hrvatske, igrale smo s njima pred Japan, nisu mnogo promenile u igri. Nemamo mnogo vremena za pripremu, manje od 24 časa”, istakla je Slađana Pop Lazić


tagovi

Rukometašice SrbijeSlađana Pop Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara