""
""

Inzagi srpskog futsala: Prednost je što prvi meč igramo kod kuće! Neka bude 2:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.16. | 08:09

“Razlika u odnosu na meč na Evropskom prvenstvu je što sada igra Kardinal. On i Rikardinjo se odlično poznaju, igraju dugo zajedno i konstantno se traže po terenu”, kaže golgeter Orlova Miloš Simić za naš sajt uoči večerašnjeg okršaja s Portugalcima

On je najistureniji. Prima udarce, lakta se sa protivnicima. I što je najvažnije – daje golove. Kako? Vrlo jednostavno. Nađe se na pravom mestu u pravo vreme i ubaci loptu tamo gde treba. Kao što je to nekada radio Filipo Inzagi u velikom fudbalu.

Izabrane vesti

Miloš Simić je bio udarna igla Orlova i kandža koja je se zarivala u meso protivnika na proteklom šampionatu Starog kontinenta. Pamtiće se dugo pogoci protiv Portugalije i Rusije, a tek onaj gol u poslednjoj sekundi u duelu sa Ukrajinom vredan polufinala...

Pitali smo ga može li da naudi i Portugalcima (20.15) u meču baraža za Svetsko prvenstvo.
Daće bog. Dobro se osećam, mislim da se dobro snalazim kada sam blizu gola, da sam tada prilično opasan po protivnika. Kada bih mogao da biram, odabrao bih da pobedimo sa 2:0, ali bi svaka pobeda bila pozitivna pred revanš. Takođe, valjalo bi kada ne bismo pimili gol”, kaže Simić u razgovoru za MOZZART Sport.

Srbija je na meču Evropskog prvenstva savladala Portugaliju u grupi sa 3:1, a Simić ističe da će osnovna razlika u odnosu na taj meč biti – Kardinal.
Mislim da su oni favoriti. Objektivno. Takođe, drago mi je što prvi meč igramo kod kuće, jer s pozitivnim rezultatom možemo da idemo na gostovanje. Ne bih voleo da prvo gostujemo. Sada će igrati i Kardinal, momak koji je opasan kada igra leđima, a zna odlično da igra i licem u lice. On i Rikardinjo se odlično poznaju, igraju dugo zajedno i konstantno se traže po terenu”, kaže Simić, a potom ističe da postoji lek i za Rikardinja.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Nema sumnje da će takvog mađioničara beogradska publika dočekati aplauzom. Podario nam je svima poteze koji vilicu povezuju sa podom.

Ali danas će biti protivnik na bojnom polju.
Mislim da bi trebalo što više da ga umorimo i da ga nateramo da trči, da se umori dok dolazi u šansu. Samo mu treba što više otežati posao i ne dopustiti mu da lako dobija lopte u situacijama kada je opasan po gol”, ističe Simić.

Naši reprezentativci su se posle Evropskog šampionata okrenuli klupskim obavezama, a pred ovaj izuzetno važan meč okupili su se pre četiri dana.
Atmosfera u timu je odlična, kao i uvek. Imamo dosta igrača koji igraju u inostranstvu, Perić je u Italiji, Aksentijević u Rusiji, Kocić u Hrvatskoj... Oni su nam se sada priključili. To su momci koji bi mogli da donesu prevagu. Verujem u golmana Aksentijevića. On može da bude odlučujući igrač. Da nas drži u egalu, to nam je jako važno u ovom dvomeču”, kaže Simić.

Nisu ni reprezentativci ni iz organizacije turnira krili da je proteklo Evropsko prvenstvo bilo prava promocija futsala. Simić kaže da je pre nekoliko dana već bilo prodato 10.000 ulaznica i da očekuje da je moguće da će se ovoga puta oboriti neki  rekordi po poseti na jednom futsal meču.
Već je prodato 10.000, nadam se da će biti i više ljudi nego na Evropskom. Biće nam to potrebno. Portugalci su po kvalitetu jedna od četiri najbolje reprezentacije u Evropi. Mnogo su brzi, niski su. Naša prednost bi bila to što smo možda fizički jači. Imamo dobre individualce i opasni smo u suparničkoj polovini terena”.



Na kraju, pitali smo golgetera Orlova da nam kaže kakav meč, kakav revanš duel očekuje u Portugaliji.

“Igrali smo mnogo puta protiv njih, ali nikada u Portugaliji. Ono što znam da su strastveni za sportom kao i mi. Mi smo već pokazali našu sportsku kulturu, videćemo kako će se oni pokazati. Čekaće nas petnaestak hiljada navijača. Ipak, imamo šanse da ih prođemo. Bitno je samo da ostvarimo pozitivan rezultat u prvom meču”, zaključio je Simić.

Od stare slave se ne živi, pred našim Orlovima je novi izazov. Odlazak na Svetsko prvenstvo je više nego veliki motiv. I igračima, i publici.

Meč je na programu večeras od 20.15 u Beogradskoj areni.

(foto: starsport)


tagovi

Miloš Simićfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara