Đorđe Lazić (©Reuters)
Đorđe Lazić (©Reuters)

Srpski centar se usidrio u Herceg Novom: Đorđe Lazić pojačao Jadran

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 18:18

Olimpijski šampion iz Tokija pronašao klub

Ponovo će se igrati dobar vaterpolo na Škveru. Jadran je pre dva dana obznanio da se u klub vratio Dimitrije Obradović, a novo pojačaće crnogorskog velikana je – Đorđe Lazić.

Srpski centar se usidrio u Herceg Novom, posle dvomesečne potrage za novom sredinom. Đorđe Lazić je četiri godine bio član italijanskog kluba, imao je važnu ulogu u podvizima koje je tim iz Lombardije pravio, bio je član sastave koja je uspela da svrgnu slavni Pro Reko sa trona, te pored titule osvoji i kup.

Izabrane vesti

Dovođen je u vezu olimpijski šampion iz Tokija sa Novim Beogradom, međutim, u srpski šampionat se, ipak, ovoga leta nije vratio. Đorđe Lazić je pre šest godina napustio Srbiju, i to kao četvorostruki prvak sa Partizanom i trostruki osvajač kupa. Dve godine bio je u mađarskom Solnoku, da bi usledila selidba u Brešu,

Iduće sezone će se okušati u četvrtom šampionatu, biće kapitalno pojačanje za Jadran iz Herceg Novog, koji je prethodne sezone ostao bez titule. Njegovu vladavinu crnogorskim vaterpolom prekinuo je kotorski Primorac, čiju kapicu nosi srpski centar Nemanja Vico.

Đorđe Lazić je nakon smene generacije bio viđen da sa Nemanjom Vicom čini tandem u reprezentaciji, bio je i deo ekipe koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlato, međutim, promenom selektora i povratkom Nemanje Ubovića u državnim tim stvari su se promenile. Ovoga leta je otpao među poslednjima sa spiska, nije otputovao u Pariz i tokom trajanja olimpijskog turnira rešio je pitanje kluba za narednu sezonu.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Jadran Herceg NoviĐorđe Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara