©MN Press
©MN Press

Srpski bombarder se vratio u Italiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.06.24. | 12:57

Dušan Petković potpisao za Gotacalinu

Kada je prošle sezone potpisao za Kemerovo u Rusiji govorli smo da Dušan Petković nastavlja put oko sveta, ali taj put nije završen! Iskusni korektor se nakon dve godine vratio u Italiju, gde će u narednoj sezoni braniti boje Grotacoline.

Petković (32) ima veliko međunarodno iskustvo, odrastao je u Nišu gde je igrao za Naisus, a igrački je stasao u Crvenoj zvezdi, gde je osvojio tri šampionske titule, tri kupa i tri superkupa. Potom je odlično igrao u Kanu, pa Al Rajanu iz Katara. U Italiji je prvi put zaigrao 2017. godine, nastupavši za Argos, nakon toga je kratko boravio u Libanu. U Poljskoj je igrao za Skra Belhatov i Prodžekt iz Varašave, nakon čega se vratio u Italiju i igrao za Padovu u sezoni 2022/2023. Pre odlaska u Kemerovo kratko je nastupao za Al Arabi iz Katara.

Izabrane vesti

Tokom karijere Petković je imao uspeha i sa reprezentativnim selekcijama Srbije, kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji. Kao junior je imao odličja na svetskim i evropskim šampionatima, dok sa seniorskim timom ima srebro iz Svetske lige 2015. godine.


tagovi

Dušan Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara