Velimir Stjepanović (© Star sport)
Velimir Stjepanović (© Star sport)

Srpska štafeta posle zlata u Beogradu razočarala u Parizu: Mala greška, mnogo košta u plivanju

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 14:01

Srpska plivačka reprezentacija nije uspela da se plasira u finale štafete 4 x 100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je zauzela 11. mesto u kvalifikacijama

Nadali smo se da bi srpska plivačka štafera mogla da nas obraduje, posebno posle sjajnih izdanja iz Beograda, ali nažalost forma se nije potrefila i sve je već završeno prvog dana Olimpijskih igara. Posle trke Velimir Stjepanović je otkrio razloge slabijeg rezultata.

Izabrane vesti

"Nije baš malo, puno nam je falilo, sekunda u plivanju je dosta. Ja sam dosta sporije plivao sada nego u Beogradu (EP). Takav je ovaj sport, pogrešiš malo a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe, Barna i ja imamo još po dve trke da se fokusiramo na to, a nažalost ova dvojica sutra idu kući", rekao je Stjepanović novinarima u Parizu.

Srpska plivačka reprezentacija nije uspela da se plasira u finale štafete 4 x 100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je zauzela 11. mesto u kvalifikacijama. Srpski tim nastupio je u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov i zauzeo je peto mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 3:14,68 minuta.

Reprezentacija Srbije je pre mesec dana u Beogradu osvojila zlato u štafeti.

"Teško je održati takvu formu, ali ostavili smo srce u bazenu, to je najbitnije".

Barna je rekao da je na ekipu uticalo to što je slabije krenula od prve štafete.

"Posle toga bilo je teško isčupati se. Malo bolje smo plivali na EP. Ovo nije bila loša trka, ali nažalost nije bilo dovoljno. Dali smo maksimum, na nama je da podignemo glave i da se fokusiramo na naredne trke".

Mladi plivač Cvetkov zadovoljan je jer prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama.

"Zadovoljan sam što se tiče moje trke. Mogu mnogo bolje, ali teško je održavati formu tako dugo. Od svih momaka, ove godine imao sam najviše takmičenja još sam junior, imao sam dosta da plivam, ali generalno sam zadovoljan".

Njegov timski kolega Aćin rekao je da mu je žao što se ekipa nije plasirala u finale.

"Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspeli da ostvarimo cilj, ali dali smo sve od sebe. Bio je malo nezgodan period između EP i OI jer smo imali manje od mesec dana da se pripremimo. Cilj je bio dobar nastup na Evropskom prvenstvu, verovatno je to malo poremetilo nastup ovde, ali dali smo sve od sebe i uživali smo trkajući se sa najboljima", rekao je Aćin.


tagovi

Pariz 2024Velimir Stjepanovićplivanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara