Srpkinje osvajaju Tursku, još jedan transfer u Istanbul: Slađana kod Tijane

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 21:25

Pola reprezentacije Srbije će od naredne sezone igrati u turskoj metropoli

Pre nekoliko dana je i zvanično objavljeno da se neće nastaviti sezona u turskim odbojkaškim šampionatima, pa su klubovi prešli na realizaciju planova u prelaznom roku.

Italijanski i turski mediji su danas objavili vest da je srpska odbojkašica Slađana Mirković novo pojačanje istanbulskog Ezačibašija. Jedan od najvećih klubova u evropskoj ženskoj odbojci je rešio da poziciju tehničara u narednoj sezoni poveri srpskoj reprezentativki koja dolazi iz Bergama. Ona će se tako pridružiti zemljakinji i najboljoj prijateljici Tijani Bošković koja je već godinama prva zvezda turskog kluba.

Izabrane vesti

Iako se spekulisalo da Ezačibaši na poziciji tehničara želi sjajnu Poljakinju Joanu Vološ iz Koneljana, ona je ipak ostala u italijanskom klubu i produžila ugovor. Tako je Ezačibaši rešio da odvede Slađanu Mirković na mesto Amerikanke Karli Lojd koja nije ostavila baš najbolji utisak.

Pored Karli Lojd, Ezačibaši su u ovom prelaznom roku napustile i ostale inostrane odbojkašice poput Koreanke Kim Jeong Kung, Brazilke Natalije i Amerikanke Lorin Gibemajer. Sve osim Tijane Bošković koja je ipak od neprocenjivog značaja i nema zamenu. Mirkovićeva je prvo inostrano pojačanje za sledeću sezonu.

„Čast mi je što ću igrati za tako veliki klub, koji uvek ima najviše ambicije. To je privilegija. Mnogo mi znači što je Tijana tu. Nas dve smo igrale zajedno još u Vizuri. U to vreme smo živele u istom stanu i postale smo najbolje drugarice. Pored toga, moći će da me uputi u sve. Ona je dugo tamo i zna kako sve funkcioniše, šta se od koga očekuje"“, rekla je Slađana Mirković za Sport Klub.

Njen prelazak u tako veliki klub je i dobra vest za srpsku reprezentaciju i slektora Zorana Terzića jer će Mirkovićeva sada imati šansu da dokaže da je stasala za najveću scenu. Ona je jedna od mlađih srpskih odbojkašica i prethodnih godina je projektovana u naslednicu Maje Ognjenović kada naš legendarni tehničar završi karijeru.

„Osećam pritisak. Ali ne toliko zbog Maje i reprezentacije, već zbog želje da se predstavim u najboljem svetlu. Hoću da dokažem da mi je tu mesto“.

Podsetimo, skoro cela prva postava srpske reprezentacije osim libera će od naredne sezone igrati u istanbulskim klubovima. Tijana i Slađana u Ezačibašiju, Milena Rašić i Maja Ognjenović u Vakifbanku, a Stefana Veljković bi trebalo da se priključi Brankici Mihajlović i selektoru Zoranu Terziću u Fenerbahčeu. Pominje se da bi u Turskoj od sledeće sezone mogla da igra i Bianka Buša.

(FOTO: Star sport)


tagovi

EzačibašiSlađana Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara