Ana Lazarević i Ljubica Kecman (©MN Press)
Ana Lazarević i Ljubica Kecman (©MN Press)

Srpkinje ispisale istoriju: Ana Lazarević šampion sa Voluntarijem, Ljubica Kecman sa Parizom

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.24. | 10:40

Oba kluba prvi put uspela da se popnu na pobedničko postolje

Odbojkaši Crvene zvezde sinoć su proslavljali titulu, koji su vratili u klupske vitrine posle osam godina. Međutim, nije to bilo specijalno veče samo za klub sa Marakane, već i za dve bivše igračice. Reč je o Ani Lazarević i Ljubici Kecman.

Prva je postala šampion sa Voluntarijem, a druga sa ekipom Pariza. Oba kluba su prvi put uspela da se popunu na pobedničko postolje.

Izabrane vesti

Ispisana je istorija u Rumuniji i Francuskoj kad je ženska odbojka u pitanju. Alba Blaž je tokom poslednjih godina vladala, a Voluntari je napravio veliko iznenađenje - posebno jer je u ligaškom delu bio na petoj poziciji.

U Francuskoj je Pariz skinuo sa trona dvostrukog uzastopnog prvaka Volero Le Kane. U finalu je slavio protiv Nanta u dve utakmice.

Sinoćni meč je sjajno odigrala Ljubica Kecman - završila ga je sa 18 poena. Imala je napad 37-17 (46 odsto), dodala je čak 32 prijema (66 odsto pozitivnog, 44 odsto idealnog). U poraženom sastavu je Hena Kurtagić upisala osam poena (napad 9-4, četiri bloka).

Kad je Voluntari u pitanju - Ana Lazarević je u ključnoj pobedi ekipe Đovanija Kaprare protiv Albe učestvovala sa deset poena (34-10 napad, 20 prijema, 65 odsto pozitivnog, 50 odsto idealnog). U poraženom sastavu koji vodi sa klupe Stevan Ljubičić - Katarina Jović je zabeležila 12 poena, Isidora Kockarević četiri, a Jovana Kocić je ostala bez učinka.




tagovi

Ana ŽivojinovićLjubica Kecman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara