Slavlje Orlića u Podgorici (©Printscreen)
Slavlje Orlića u Podgorici (©Printscreen)

Srbija u Top 8 u Evropi: Cenić i Draško slali bombe, Stankov dominirao na crti

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 16:18

Orlići pobedili Sloveniju sa 34:32 (17:18) i kolo pre kraja prve faze EP obezbedili prvo mesto u Grupi A na kontinentalnom šampionatu u Podgorici

Posle Hrvatske pala je i Slovenija – 34:32 (17:18) na Evropskom prvenstvu za kadete u Podgorici, pa su se naše rukometne nade, momci rođeni 2006. godište i mlađi, plasirali među osam najboljih timova Starog kontinenta i pre subotnje utakmica sa autsajderom Grčkom.

Fantastično su odigrali Orliću u poslednjih 15 minuta. Imali su Slovenci jedan do dva gola prednosti, ali kada se lomilo blistali su bekovi Ognjen Cenić i Đorđe Draško koji su slali bombe sa distance. Na crti je odličan bio Andrija Stankov. Kad nije tresao mrežu, kružni napadač Vojvodine je iznuđivao sedmerce iz kojh je Draško bio nepogrešiv (7/7).

Izabrane vesti

U finišu je dve važne odbrane imao i Dušan Zekić, za veliko slavlje naših nada koji su vratili veru u srpski rukomet i sada mogu da se bore i za medalju. Ovom pobedom je Srbija obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, a tim Darka Trivkovića je izborio narednoj generaciji srpskih rukometaša direktno učešće na EP u kadetskom uzrastu.

Podsetimo, u Top 8 idu samo pobednici svih šest grupa i dve najbolje drugoplasirane selekcije, a Srbija je obezbedila prvo mesto jer je dobila oba rivala i ima dva boda više od Hvatske i Slovenije, dok su Grci bez bodova. U slučaju da dve selekciji bude izjednačene odlučuju međusobni skor.

Levi bek Vojvodine Đorđe Draško je postigao 12 golova, oept je bio najefikasniji u našoj selekciji. Pogodio je sedam puta sa linije sedam metara, bez promašaja. Blistao je i Ognjen Cenić. Srednji bek Nekse je dao 10 pogodaka iz 13 šuteva. Andrija Stankov je pogodio pet puta, a levoruki Uroš Stanković četiri. Po jednom su mrežu zatresli Marko Jokić, Vasilije Borojević i Nenad Čavić. Dušan Zekić je imao četiri odbrane, a David Tot Meljkuti jednu. Kod Slovenaca Miha Štaleker je pogodio sedam puta, a Tjaž Štaleker i Rok Gregorič su postigli po šest golova.

Srbija u subotu igra sa autsajderom Grčkom i očekuje se lagana pobeda za maksimalni skor posle prve faze Evropskog prvenstva za rukometaše do 18 godina.


tagovi

EP za kadetekadetska reprezentacija SrbijeOgnjen Cenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara