Rukometaši Srbije (©Starsport)
Rukometaši Srbije (©Starsport)

Srbija ostala bez specijalne pozivnice za SP?

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 12:53

Portal Radio televizije Crne Gore javio da je Švajcarska za zelenim stolom izborila plasman na planetarni šampionat. U RSS-u nemaju još ništa zvanično

Rukometaši Srbije za gol nisu uspeli da prođu baraž za Svetsko prvenstvo sa velesilom Španijom. Nada je tinjala jer je odmah posle pobede nad Furijom u Novom Sadu sa 25:22 (prvi meč poraz - 28:32) iz RSS-a javljeno da će biti podnet zahtev IHF-u za specijalnom pozivnicom.

Jedna je bila u opticaju, pored SAD-a kojoj je dodeljena zbog Olimpijskih igara u Los Anđelesu za četiri godine. Kandidati su osim naše zemlje bili i Crna Gora, Grčka, Švajcarska, Gruzija, Bosna i Hercegovine, Saudijska Arabija i Kina.

Izabrane vesti

I dalje nema zvanične potvrde, ali portal Radio televizije Crne Gore (rtcg.me) je javio da su Švajcarci dobili takozvani “vajld kard” i igraće početkom naredne godine na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Adut Srbije je bio da je najbolje plasirana na SP 2023. godine (11. mesto) od selekcija koje nisu izborile to pravo na terenu, dok su se i Crnogorci nadali da kao najbolja reprezentacije sa prethodnog EP u Nemačkoj mogu na planetarni šampionat.

Na kraju je, navodno, odlučeno da će specijalna pozivnica da ode u Švajcarsku gde je sedište IHF-a u Bazelu, gde živi predsednik ove organizacije, Egipćanin Hasan Mustafa. Sajdžije sa novim selektorom Andijem Šmidom je poklekla u baražu sa Slovenijom tek posle penal ruleta u Vinterturu.

Mozzart Sport je kontaktirao generalnog sekretara RSS-a Aleksandra Brkovića koji je rekao da dosad ništa nisu dobili, odnosno da je ova informacija i dalje pod znakom pitanja.

Mora zvanično da bude sastanak i da se to objavi”, pojasnio je Brković.

Žreb za Svetsko prvenstvo je naredne srede u Zagrebu.

Posle početnog optimizma, kako su dani prolazili, stizale su najave da će teško specijalna pozivnica da ode u naše ruke.

Srbija je 2021. godine propustila Svetsko prvenstvo u Egiptu na početku mandata Tonija Đerone. Igrala je u januaru 2023. u poljskim Katovicama i zauzela solidno 11. mesto. Sada je ovo veliki udarac za Orlove koje čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine pod komandom novog stratega Borisa Rojevića koji je sa podmlađenom selekcijom i desetkovane povredama bio na pragu rušenja velike Španije.



tagovi

rssRukometna reprezentacija SrbijeIHFHasan Mustafa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara