Tatjana Činku (©RSS)
Tatjana Činku (©RSS)

Srbija ima najboljeg mladog golmana Evrope

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 21:32

Tatjana Činku briljirala na kadetskom Evropskom prvenstvu u Podgorici. Izabrana u idealnoj postavi šampionata

Kadetkinje Srbija su na Evropskom prvenstvu u Podgorivi zauzela šesto mesto, a u idealnoj postavi našla se Tatjana Činku, golman naše rukometne selekcije do 17 godina.

Impresivne partije pružala je 17-godišnja hobotnica na golu Srbije, bila je konstantna tokom čitavog turnira, a kapitenska traka s razlogom je stajala oko njene ruke.

Izabrane vesti

Prva uzdanica trenera Slađane Đerić na golu, po završetku ceremonije dodele priznanja, istakla je da joj nagrada mnogo znači, ali je zasluge pripisala čitavom timu.

Izuzetno sam počastvovana što sam izabrana za najboljeg golmana Evropskog prvenstva, veliki je to uspeh. Zahvalna sam svom timu i trenerima, jer bez njih to sigurno ne bih postigla. Iako je nagrada individualna, ovo je uspeh cele naše reprezentacije”, istakla je Činku.

U meču za peto mesto u nedelju su naše malde rukometašice poražene od Mađarske - 25:28. Cilj je ispunjen, obezbeđen je plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, prvo posle 2008. godine, kada je generacija Dragane Cvijić, Jelene Trifunović, Marije Čolić, Jelene Lavko (tada Živković) i Željke Nikolić bila srebrne na planetarnom prvenstvu.



tagovi

Ženska rukometna kadetska reprezentacije Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara