Andrej Barna (©AFP)
Andrej Barna (©AFP)

Srbija ima dvojicu plivača u polufinalu: Prošli i Barna i Stjepanović

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.07.24. | 11:46

Večeras će plivati za finale u disciplini 100 metara slobodnim stilom

Nije išlo u štafeti, ni Anji Crevar na dužu distancu, ali Srbija će imati dvojicu plivača u polufinalu Olimpijskih igara u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Među 16 prošli su i Andrej Barna i Velimir Stjepanović!

Slična vremena ostvarili su srpski plivači u svojim kvalifikacionim grupama. Velimir Stjepanović je bio u osmoj i stazu je isplivao za 48.40. Andrej Barna u idućoj grupi i podigao je letvicu, nadmašio je momka rođenog u Abu Dabiju, koji je svojevremeno postavljao državne rekorde i osvajao medalje. Subotičanin je postavio vreme 48.34.

Izabrane vesti

Zauzeo je Andrej Barna četvrto mesto u grupi, no odmah je znao da ide dalje. Nije morao da čeka. Bio je siguran polufinalista, ali su zato Velimiru Stjepanoviću morali da se poklope rezultati. I jesu.

U poslednjoj, desetoj kvalifikacionoj grupi, dvojica plivača su ostvarila slabiji rezultat. Imali su vreme sporije od onog koje je zabeležio Velimir Stjepanović, pa je srpski predstavnik uhvatio jedan od poslednjih vozova za plasman u polufinale.

Od svih u kvalifikacijama najbolje vreme imao je Džek Aleksi. Amerikanac je u disciplini 100 metara slobodno plivao 47.57. Ispod 48 sekundi bili su samo još Maksim Gruse (Francuska), David Popović (Rumunija) i Nandor Nemet (Mađarska).

Polufinala su večeras na programu, prva trka počeće u 20.30. Najboljih osam plasiraće se u finale, koje će se održati sutra.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Andrej BarnaVelimir Stjepanovićplivanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara