(©EHF)
(©EHF)

Srbija igra za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Podgorici

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.08.23. | 16:00

Kadetkinje pobedile Holandiju sa 24:23

Ženska rukometna kadetska reprezentacija Srbije slavila je protiv Holandije sa 24:23 (18:11) i tako obezbedila borbu za petu poziciju završnog dana Evropskog prvenstva. Protivnik Srbije biće bolji uz duela između Mađarske i Crne Gore.

Selektor Srbije, Zoran Barbulović čestitao je svojim devojkama izvanredan rezultat i istakao da se ovim Srbija revanširala Holandiji za poraz u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Izuzetno sam ponosan na ovaj tim i ovaj izvanredan rezultat. Prvo poluvreme bilo je možda i naše najbolje izdanje od početka turnira. U drugom je usledio pad iz nepoznatog razloga, ali smo bili na visini zadatka kada je to trebalo, posebno u završnici i zasluženo slavili”.

Prvo poluvreme otvoreno je sjajno, povela je Srbija brzo 2:0, ali su Holanđanke brzo preokrenule na 3:2. Rezultatska klackalica viđena je do poslednjih 10 minuta pre pauze kada su predvođene Milicom Momčilović u napadu i Tatjanom Činku na golu pri zvuku sirene devojčice u belim dresovima imale čak sedam golova razlike - 18:11.

Drugi deo igre doneo je odlične uvodne trenutke, a onda i pad koji je omogućio da Oranje uhvati rezultatski priključak i poravna rezultat na 21:21. Ulazak oporavljenih Sare Radović i Milice Otašević napravio je prevagu, ali je za pobedu minimalnom razlikom zaslužan ceo tim.

Za igračicu utakmice proglašena je Milica Momčilović koja je upisala četiri golova dok je Nikolina Bulatović duel završila sa golom više, pet.



tagovi

Ženska rukometna kadetska reprezentacije Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara