Jovana Risović (©MN Press)
Jovana Risović (©MN Press)

Srbija blizu Evropskog prvenstva, Bregar okupio ekipu za duele sa Turskom i Islandom

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 01:15

“Turkinje su veoma nezgodne kada igraju kod kuće. Imaju igračice koje su igrale Ligu šampiona, imaju dobru ekipu, tako da moramo biti spremne”, rekla je Jovana Risović

Rukometaši su se preko baraža sa Slovenijom plasirali na Svetsko prvenstvo, a blizu EP su i rukometašice. Sledi nedelja odluke za izabranice Uroša Bregara. Slede poslednje dve kvalifikacione utakmice za plasman na šampionat Starog kontinenta 2022. Meč sa Turskom na programu je 20. aprila od 16.30 u Kastamonu, dok u poslednjem kolu Srbija dočekuje Island 23. aprila u 18.00 časova u Zrenjaninu.

Selektor Uroš Bregar je okupio reprezentaciju u Zrenjaninu, bazi naše selekcije tokom čitavih kvalifikacija, gde se već prionulo na ozbiljan posao jer vremena je malo, a ulog je veliki - plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je ostvarila pobede protiv Turske i Švedske u Zrenjaninu, dok je na gostujućem terenu pretrpela poraze od selekcija Islanda i Švedske.

Počeli smo sa pripremama malo ranije, što je dobro jer ćemo imati više vremena da se spremimo. Čeka nas zaista dug put u Tursku i ta utakmica neće biti ni malo laka, iako je možda izgledalo da Turska nije težak protivnik zbog razlike koju smo napravili u prvom susretu u Zrenjaninu. Posle toga sledi takođe dug put nazad i imaćemo vrlo malo vremena da se spremimo za Island. Nadam se da će navijači ponovo doći u velikom broju i da će to biti jedna lepa utakmica. Zahvalila bih se svima koji su bili na prethodnoj utakmici, atmosfera je bila fantastična i mislim da sa tom atmosferom i naravno dobrom igrom možemo da očekujemo pobedu i završetak ove EHF nedelje sa dve pobede”, rekla je Anđela Janjušević.

Jovana Risović brani odlično za slovenački Krim Merkator. Biće uzdanica Srbije u poslednja dva duela.

Stvarno bih se zahvalila publici za podršku u prošloj utakmici i iskreno se nadam da će tako biti i u subotu u odlučujućem meču sa Islandom. Pre toga je Turska, a do tamo nas očekuje dug i naporan put. Nadam se da ćemo po povratku uspeti brzo da se oporavimo za utakmicu sa Islandom. Pre svega toga moramo biti koncentrisane, Turkinje su veoma nezgodne kada igraju kod kuće. Imaju igračice koje su igrale Ligu šampiona, imaju dobru ekipu, tako da moramo biti spremne. Već smo krenuli sa razradom taktike, nemamo mnogo vremena. Samo moramo da se fokusiramo, prvenstveno na dobru odbranu i na što više lakih golova iz tranzicije ili kontre. To će nam mnogo olakšati da budemo odmornije za drugu utakmicu protiv Islanda”, rekla je Risovićeva.

Evropsko prvenstvo čiji su domaćini Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora održava se od 4. do 20. novembra 2022. godine. Preostalo je odigravanje još dva kola kvalifikacija tokom naredne nedelje kada će biti poznati svi učesnici. Po dve najbolje plasirane ekipe iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće plasman na predstojeći kontinentalni šampionat. Predstojeće EP je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov Evropskog prvaka boriti 24 selekcije.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeJovana RisovićAnđela Janjušević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara