""
""

Srbi završili EP u Cirihu s dve medalje

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.08.14. | 08:09

Poslednja dva dana na atletskom šampionatu Evrope naša zemlja neće imati predstavnike

Atletičari Srbije završili su učešće na prvenstvu Evrope u Cirihu sa dve srebrne medalje, koje su osvojili Ivana Španović u skoku u dalj i Tatjana Jelača u bacanju koplja. Španovićeva je u sredu do vicešampionske titule došla skokom od 6,81 metara, dok je Jelača dan kasnije ostvarila isti uspeh hicem 64,21 metara i za 1,53 metara nadmašila sopstveni nacionalni rekord (62,68).

Dve medalje predstavljaju ogroman uspeh za srpsku atletiku, koja polako, ali sigurno, ima sve značajniju ulogu na međunarodnoj sceni zahvaljujući, kako kvalitetu takmičara, tako i organizovanom i stručnom radu u taboru nacionalne reprezentacije.

Izabrane vesti

Ovi uspesi, bez sumnje, doprineće još većoj popularizaciji "kraljice sportova" u našoj zemlji, a srpski atletičari, nakon učešća na kontinentalnoj smotri u Cirihu, već sada spadaju u red redovnih osvajača trofeja na velikim takmičenjima. Juče, četvrtog dana takmičenja na stadionu Lecigrund, sve oči bile su uprte u Emira Bekrića, bronzanog na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Moskvi, ali izvanredni preponaš ipak nije uspeo da se domogne medalje.

Finale na 400 metara prepone završio je kao šestoplasirani rezultatom 49,90 sekundi, daleko ispod ličnog rekorda (48,05), a sam je potvrdio da je odličje prokockao zbog sopstvenih grešaka. Bio je vodeći u prvih 300 metara, međutim, na devetoj preponi usledile su poteškoće, a u poslednjih 100 metara nije imao snage za svoj uobičajeni finiš.

Amela Terzić je u finalu trke na 1.500 metara zauzela 12. mesto rezultatom 4:19,11 minuta, nakon što je u poslednjem krugu zaostala zbog povrede prepone.
„Sve je išlo po planu kada me je iznenada u poslednjem krugu zabolela leva prepona. Nisam znala šta da radim, samo je sve stalo oko mene. Spremala sam se dugo za ovo takmičenje, jako sam razočarana. Očekivala sam i mogla sam mnogo više. Nažalost, to nije bio taj dan", kazala je Terzićeva.

Takođe juče, u prepodnevnim kvalifikacijama, Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale takmičenja u bacanju diska pošto je hicem od 52,21 metara zauzela 16. mesto, a Goran Nava je na 1.500 metara bio 10. rezultatom 3:41.43 minuta.

Ranije ove nedelje Asmir Kolašinac je u finalu bacanja kugle zauzeo peto mesto hicem od 20,55 metara, Miloš Raović (400 metara) stigao je do polufinala, Vedran Samac (koplje) i Tamara Marković (400 metara) nisu prošli kvalifikacije, a Milan Ristić (110 metara prepone) nije startovao zbog povrede.

Poslednja dva dana na šampionatu Evrope, u subotu i nedelju, Srbija neće imati predstavnike.

(foto: Action Images)


tagovi

ep u atleticiEmir BekrićIvana ŠpanovićAsmir Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara