Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Srbi u Parizu (ponedeljak): Đoković - Nadal u pauzi za ručak, kreću odbojkašice, Marica, Natalija, Anja...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 21:43

Raspored naših takmičara na Olimpijskim igrama

Po stihovima Tome Zdravkovića, prokleta je bila ova nedelja za srpske olimpijce. Bili su Damir Mikec i Strahinja Bunčić u prilici za medalje, ali nisu uspeli. Bilo je pobeda, međutim, generalno gledano moglo je dosta bolje. Svakako, nema vremena za tugovanje. Igre su tek počele, tako da vremena za medalje i prijatna iznenađenja još ima i sigurno smo da će se situacija sa predstavnicima Srbije promeniti nabolje.

Priliku za nove podvige, poput veslačkog para Nikolaj Pimenov - Martin Mačković, koji su ušli u polufinale dubl skula, naši takmičarski imaće već u utorak, a u centru pažnje biće teniski klasik između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nisu se odavno sreli, Španac je dugo van top nivoa, ali igra se na "njegovom" omiljenom terenu - šljaci Rolan Garosa, tako da se ne sme potcenjivati i prerano otpisati.

Izabrane vesti

Prvi će na borilište strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, koji će se u kvalifikacijama miks pištolja boriti za finale (utorak) boriti od 09.15.

Potom ćemo navijati za džudistkinju Maricu Perišić. Borbe u kategoriji do 57 kilograma počinju u 10 časova, a njena je planirana kao druga po redu.

Anja Crevar pliva u kvalifikacijama na 400 metara mešovitim stilom od 11 časova, a 16 minuta kasnije boksovaće Natalija Šadrina.

Poslastica verovatno celog sutrašnjeg dana zakazana je kao drugi meč na terenu Filip Šatrije, nakon okršaja Ige Švjontek i Bjan Peri koji počinje u podne. To znači da će Novak i Rafa na teren oko 13.30. Reč je o meču drugog kola, a ukupno njihovom jubilarnom 60. susretu. Đoković trenutno vodi sa 30:29, pa evo prilike da u istoriju ode kao pobednik u međusobnim okršajima sa španskim asom, s obzirom na to da je Nadal pred završetkom karijere i pitanje je da li će se ponovo negde sresti. Pogotovo ne dva puta.

Za kraj dana, od 21.00, takmičenje kreću odbojkašice. Pohod na zlato Tijana Bošković i ekipa počinju duelom sa selekcijom domaćina, Francuskom.

SRBI U PARIZU, 29. JUL:

09.15: streljaštvo, kvalifikacije u miksu, Zorana Arunović - Damir Mikec

10.00, druga borba po redu: džudo (do 57kg), Marica Perišić - Manita Šresta Pradan (Nepal)

11.00: plivanje, kvalifikacije 400m mešotivim stilom, Anja Crevar

11.16: boks (do 60kg): Natalija Šadrina - Dunija Kelif (Alžir)

oko 13.30: tenis, 2. kolo, Novak Đoković - Rafael Nadal

21.00: odbojka (ž), Srbija - Francuska



tagovi

Pariz 2024Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara