(@OKS)
(@OKS)

Srbi u Parizu, 6. avgust: Ivana Španović, košarkaši, odbojkašice...

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 18:19

Bogat program naših predstavnika

Ne možemo biti prezadovoljni dosadašnjim učinkom srpskog tima na Olimpijskim igrama u Parizu. Novak Đoković u tenisu, te miks strelaca Zorana Arunović - Damir Mikec, doneo nam je zlatne medalje, ali tu se priča završava. Drugih odličja nema, iako je bilo onih koji su, poput basketaša, u Francusku otputovali kao faoviriti od kojih se očekuje da budu na podijumu.

Vremena da se poravi utisak ima još dovoljno, ali naravno da neće biti lako. I zato nastavljamo da navijamo za sve predstavnike Srbije u Parizu i nadamo se da će nas još neko obradovati.

Izabrane vesti

U utorak, 6. avgusta, pobede se očekuju od košarkaša, odbojkašica i Ivane Španović, a nadamo se i dobrim rezultatima Milice Gardašević, Mihaila Kadžaje i kajakaša.

Programa sutrašnjeg dana, što se tiče Srbije, otvaraju kajakaši u kvalifikacionim trkama na 500 metara. Prvo će od 9.30 veslati kvartet Anđelo Džombeta - Marko Novaković - Strahinja Dragosavljević - Vladimir Torubarov, a zatim od 10 časova četverac Anastazija Bajuk - Dunja Stanojev - Milica Novaković - Marija Dostanić.

U 11.15 počinju kvalifikacije u skoku udalj, a u prvoj grupi takmičarki je Milica Gardašević, dok je Ivana Španović u drugoj.

Kvalifikacije za kajak dublove na 500 metara počinju u 11.30, a Srbiju će u njima predstavljati dva tima. U trećoj grupi takmičara veslaće Marko Novaković i Marko Dragosavljević, dok su u trećoj Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov.

Borbe rvača u kategoriji do 97 kilograma takođe startuju u 11.30 i u njima će se naći Mihail Kadžaja. Ako bude uspešan plasiraće se u četvrtfinale, koje je od 12.50.

Muška košarkaška reprezentacija od 14.30 igra protiv Australije za plasman u polufinale, dok nas u 21.00 očekuje odbojkaška poslastica i veliki derbi Srpkinja i Italijanki u četvrtfinalu.

SRBI U PARIZU, 6. AVGUST:

09.30: Kajak - K4 500m, kvalifikacije (Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Strahinja Dragosavljević, Vladimir Torubarov).

10.00: Kajak - K4 500m, kvalifikacije (Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković, Marija Dostanić).

11.15: Atletika, skok udalj, kvalifikacije (Milica Gardašević).

11.15: Atletika, skok udalj, kvalifikacije (Ivana Španović).

11.30: Kajak - K2 500m, kvalifikacije (Marko Novaković, Marko Dragosavljević).

11.30: Kajak - K2 500m, kvalifikacije (Anđelo Džombeta, Vladimir Torubarov).

11.30: Rvanje (grčko-rimski stil, 97kg), osmina finala (Mihail Kadžaja).

14.30: Košarka, četvrtfinale, Srbija - Australija.

21.00: Odbojka (ž), četvrtfinale, Srbija - Italija.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara