Dejan Milosavljev (©AFP)
Dejan Milosavljev (©AFP)

Srbi briljirali u LŠ: Kukić vodio Seged do velike pobede, odlični Milosavljev, Cupara i Kos

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 23:33

Vesprem pobedio u Berlinu sa 32:31 uz sjajnu igru Nedima Remilija. Čak 17 odbrana popularnog Bande. Srednji bek Orlova postigao tri gola i bio sjajan paker za mađarskog vicešampiona koji je iznenadio Magdeburg – 31:29. Bombarder iz Kozarske Dubice najbolji u timu Zagreba

Čak 12 srpskih internacionalaca igraće u EHF Ligi šampiona ove sezone. U sredu je najbolji utisak ostavio Marko Milosavljević, dok su u četvrtak u prvom kolu evrolite zapažene učinke imali Lazar Kukić, Dejan Milosavljević, Vladimir Cupara i Miloš Kos. Sve reprezentativci Srbije što može da raduje selektora Borisa Rojevića pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026.

U derbiju dana Vesprem je najavio velika dela s novim trenerom, trofejnim Špancem Ćavijem Paskvalom pobedom nad Fihseom u Berlinu sa 32:31. Sjajan na golu Lisica bio je Dejan Milosavljev. Popularni Banda je imao 17 odbrana (35 odsto uspešnosti), nedovoljno da se izbegne poraz za nemačkog vicešampiona. Drugi Srbin Mijajlo Marsenić pogodio je dva puta mrežu, bez promašaja i odigrao standardno dobro u odbrani.

Izabrane vesti

Mađarskog šampiona je predvodio sjajni levoruki Francuz Nedim Remili. MVP Evropskog prvenstva je postigao čak 11 golova. Na drugoj strani briljirao je najbolji rukometaš današnjice Matijas Gidsel sa 10 pogodaka. Dragan Pešmalbek se jednom upisao u listu strelaca u timu Vesprema. Na debiju za novi tim u Ligi šampiona hrvatski as Luka Cindrić je dao dva gola iz pet pokušaja. Odličan na golu gostiju bio je Španac Rodrigo Korales sa 17 intervencija.

PIK Seged je krenuo uspešnu eru sa mladim Šveđaninom na kormilu Mikaelom Apelgrinom. Pred 6.000 gledalaca u Segedinu pao je strašni Magdeburg – 31:29. Jedan od najboljih u redovima domaćina bio je Lazar Kukić. Sjajan je bio reprezentativc Srbije posebno u prvih 15 minuta nastavka kada je Seged napravio seriju 7:0, poveo sa 26:20. Imao je domaćin i +7 – 29:22, da bi tim Beneta Vigerta do kraja utakmice samo ublažio poraz.

Kukić je postgao tri gola, odlično je vodio napad svog tima, otvarao prostora bekovima, Redu, Bodu i Mačkovšeku i proigravao kružne napadače. Junak meča bio je veteran na golu tima iz Segedina Roland Mikler sa 16 odbrana. Mario Šoštarić je dao sedam golova za pobednički tim, a Rikard Bodo, Sebastijan Frimel i Magnus Abelvik Red po četiri.

Filip Veber i Omar Ingi Magnuson su dali po pet pogodaka za tim sa istoka Nemačke koji će narednih nekoliko meseci da bude lišen usluga sjajnog Šveđanina Feliksa Klara. Golmani se nisu proslavili. Sergej Ernandez je imao šest odbrana, a Nikola Portner četiri.

Vladimir Cupara je imao 13 odbrana (35 odsto), većinu u prvih 30 minuta (devet intervencija) u pobedu Dinama iz Bukurešta na svom terenu nad danskim vicešampionom Fredericijom sa 37:28. Darko Đukić se upisao dva puta u listu strelaca, uz jedan promašaj. Najefikasniji kod tima Davida Davisa bio je Islanđanin Haukar Trastarson sa šest golova.

Zagreb se držao dobro 45 minuta protiv Kjelcea, ali je u finišu pao, pa je ubedljivo poražen od poljskog vicešempiona – 23:30. Srpski bombarder Miloš Kos sa pet golova iz šest šuteva je bio najbolji kod hrvatskog prvaka. Toliko je pogodaka delo i levorukog Luke Lovre Klarice. Na drugoj strani domaćina je sa pet golova do trijumfa vodio iskusni Hrvat Igor Karačić. Drugi Srbin u timu Zagreba Mihajlo Radojković nije bio u sastavu. Golmani su imali skroman učinak na obe strane. Sandro Meštrić je sakupio sedam, a Bekir Čordalija tri kod Kjelcea, dok je Matej Mandić imao osam odbrana u redovima hrvatskog šampiona.

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

PSŽ - Eurofarm Pelister 31:29 (18:13)

Sporting Lisabon - Visla Plock 34:29 (17:14)

Četvrtak

Dinamo Bukurešt - Fredericija 37:28 (18:14)

Fihse Berlin - Vesprem 31:32 (16:16)

GRUPA B

Sreda

Kolstad - Barselona 30:35 (13:20)

Olborg - Nant 38:31 (16:17)

Četvrtak

PIK Seged - Magdeburg 31:29 (17:18)

Kjelce - Zagreb 30:23 (13:13)



tagovi

Lazar KukićMiloš KosVladimir CuparaDejan MilosavljevPik SegedVespremFuhseRK Dinamo Bukureštdarko đukićMijajlo Marsenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara