Lazar Kukić (©MN Press)
Lazar Kukić (©MN Press)

Srbi blistali: Kukić spasao Dinamo, Marsenić 4/4, Cupara i Milosavljev odlični (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 22:36

EHF Liga Evrope: Sedam golova srednjeg beka Dinama protiv Skjerna – 28:27. U derbiju ove runde, Nant odoleo u Berlinu – 33:33

Čast Srbije u četvrtfinalu Lige šampiona brani od igrača samo Dragan Pešmalbek, kao i trener Vesprema Momir Ilić, ali zato u Ligi Evrope naši reprezentativci vode glavnu reč, što može da raduje selektora Borisa Rojevića pred baraž za Svetsko prvenstvo sa Španijom za dve nedelje.

Lazar Kukić je odigrao jednu od najboljih partija ove sezone u pobedi Dinama u Bukureštu protiv Skjerna sa 28:27 u prvom meču četvrtfinala. Strepeće rumunski šampion pred revanš u Skandinaviji, ali je u prethodnoj rundi pobedio Silkeborg u gostima, pa i dalje tim Ćavija Paskvala ima realne šanse da izbori plasman na završni turnir drugorangiranog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Srednji bek Orlova bio je najbolji igrač meča. Dirigovao je igrom, razigravao saigrače, pivotmena Mikloša Rostu, a sa sedam golova iz 10 pokušaja je bio najefikasniji igrač utakmice. Podsetimo, od naredne sezone bivši igrač Partizana, La Riohe i Benfike seli se u mađarskog vicešampiona PIK Seged.

Posao domaćinu je bio otežan jer zbog povrede u timu nije bilo hrvatskog asa Luke Cindrića. Vladimir Cupara je bio na svom nivou, zaustavio je 13 udaraca gostima (procenat uspešnosti od 33,33 odsto).

Očekivala se ubedljiva pobeda domaćina, ali Skjern se pokazao kao jak tim koji je stvarao probleme domaćinu, vodio većim delom meča, ali u finišu je Kukić sa dva gola doneo minimalnu prednost svom timu pred punim tribinama u Bukureštu. Osim našeg asa, raspoložen je bio češki desni bek Stanislav Kašparek sa pet golova, dok su Ante Kuduz i Mikloš Rosta po četiri puta pogodili mrežu Skandinavaca.

U timu Skjerna Hoakim Rebelo je dao šest golova, a najbolji strelac tima u ovom takmičenju Viktor Bergholt je pogodio pet puta. Teo Gaudin Noa i Emil Bergholt su po četiri puta zatresli mrežu domaćina. Odličan na golu je bio Kristofer Bonde sa 14 odbrana.

Derbi ove runde, Fikse Berlin – Nant, opravao je očekivanja. Fantastičan meč u Berlinu završen je remijem - 33:33, pa će francuski tim imati šansu pred punom dvoranom za sedam dana da skine krunu timu iz nemačke prestonice. Vodili su Berlinci veći deo meča sa dva do tri pogotka razlike (najviše je bilo +5), ali u finišu razigrao se Ajmerik Min, kao i španski golman Ignasio Bioska.

Mijajlo Marsenić je pogodio četiri puta mrežu gostiju iz isto toliko pokušaja, dok je Dejan Milosavljev imao 16 odbrana (32,65 odsto). Branioca titule u Ligi Evrope do drugog vezanog remija (u nedelju je Kil uzeo bod u Berlinu – 32:32 u Bundesligi) su vodili Danci, Matijas Gidsel sa devet i Lase Anderson sa sedam pogodaka.

Kod Nanta, nije bilo u timu srpskog reprezentativca Marka Milosavljevića, koji se i dalje oporavlja od povrede i verovatno na njega Rojević neće moći da računa u dvomeču sa Špancima. Ajmerik Min je dao 10 pogodaka, a jedan manje španski veteran, levoruki Horhe Makeda. Na golu je Ignasio Bioska imao 12 odbrana, a Hrvat Ivan Pešić dve.

Flensburg već može da razmišlja o završnom turniru u Hamburgu. Tim sa severa Nemačke je pregazio švedski Savehof u gostima sa 41:30, pa će revanš da bude formalnost u Flens areni na Balitiku. Emil Jakobsen sa devet, Johanes Gola sa osam i Lase Meler sa sedam golova vodili su goste do ubedljivog trijumfa. Danac Kevin Meler je imao 12 odbrana.

Rajn Nekar Leven posrće u Bundesligi, ali je odličan u Ligi Evrope. U Manhajmu je pao lisabonski Sporting – 32:29. Vodili su domaćini i +8, ali u finišu je lider šampionata Portugalije dodao gas, pa ima šansu da ponovi uspeh Benfike od pre dve godine i plasira se na završni turnir Lige Evrope. Kod domaćina, blistao je levoruki Danas Niklas Kirkeleke sa 10 pogodaka, dok je Juri Knor dao pet. David Spet je imao 16 odbrana. Supertalentovani 19-godišnji Fransisko Kiko Kosta sa devet pogodaka je vodio zeleno-bele do odlčnog rezultata pred revanš u Lisabonu. Njegov tri godine stariji brat Martim je dao pet pogodaka.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

Dinamo Bukurešt – Skjern 28:27 (14:15)

Savehof – Flensburg 30:41 (14:22)

Fikse Berlin – Nant 33:33 (17:15)

Rajn Nekar Leven – Sporting 32:29 (19:14)



tagovi

Rukometna Liga EvropeRK Dinamo BukureštFukse BerlinRajn Nekar LevenMijajlo MarsenićDejan MilosavljevLazar KukićVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara