Goran Šprem (©Printscreen)
Goran Šprem (©Printscreen)

Šprem: Kad imate Duvnjaka, niko ne sme da vas otpiše, Kjelceu dajem blagu prednost protiv Vesprema

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 08:41

Nekadašnji zlatni hrvatski reprezentativac govorio je za Germanijak o predstojećem završnom turniru Lige šampiona u Kelnu

Rukometni krem u Kelnu. Za titulu šampiona Evrope danas i sutra odmeriće snage branilac krune Barselone, prvak iz 2020. godine Kil, najbolji tim iz 2016, dok jedino Vesprem ne može da se pohvali sa krunom najboljeg tima Starog kontinenta iako je četiri puta igrao finale.

Osim Kila, svi su stigli u najjačim sastavima. Zebre su autsajderi, daju im se najmanje šanse da se nađu na tronu, ali nekadašnji hrvatski reprezentativac Goran Šprem ne otpisuje četu Filipa Jihe.

Izabrane vesti

"Ima Kil Duvnjaka. Verujte mi i zbog toga ih ne želim otpisati u polufinalu. Ako imate u svojim redovima Domagoja i iako ima dobar dan, teško ćete savladati Kil, ali nešto drugo im može biti problem, a to je izostanak Sagosena. Uz dužno poštovanje svima ostalima, ali on je neverovatan. Ali, kada pogledate, Landin na golu, Niklasa Ekberga na desnom krilu, to su osovine Kila", rekao je Šprem za Germanijak i dodao:

"Ovaj završni turnir je možda i najbolji do sada. Zaista, četiri najbolja tima".

15.15: (2,20) Vesprem (8,00) Vive Kjelce (1,90)

Barselona je aktuelni osvajač Lige šampiona. Posle osvojenih čak pet domaćih trofeja (špansko prvenstvo, Kup kralja, ASOBAL kup, Superkup i Kup Katalonije) preostaje im obraniti titulu osvajača Lige prvaka i tako ispisati istoriju. Luka Cindrić jedan je perjanica Katalonaca. Postigao je 27 golova u 10 susreta Lige prvaka.

"Nisam mislio da govorim ko je moj favorit, ali evo, kada već razgovaramo, to je Barsa. Kako igraju je strašno, strašno stvarno. Katalonci su favoriti po svemu, pokazali su to na terenu kroz celu sezonu, veliki su klub, veliki igrači igraju, imaju tradiciju, ime... Po onome što smo mogli da vidimo, a samo smo deo videli, jasno je da žele da osvoje baš sve. Zbog njih sam, uostalom, i ja puno puta gubio živce, naneli su mi poraze, ali apsolutno ih respektujem i mislim da su ipak među ova četiri kluba u prednosti”.

Kil ove sezone nije stigao do krune nemačkog prvaka. Posle više od dve decenje uzeo ju je Magdeburg, a Zebre su osvojile tamošnji Kup i drugo mesto u prvenstvu koje ih i iduće sezone vodi u Ligu šampiona. Igraće u Kelnu bez povređenih Sandera Sagosena i Hendrika Pekelera.

18.00: (3,40) Kil (8,50) Barselona (1,45)

U drugom polufinalu sastaju se Vesprem i Kjelce.

"Vesprem je godinama blizu tog naslova. Napada stalno, ali stalno im nešto nedostaje, a kao da nikako ne mogu otkriti što je to tačno. Nije tu samo sreća u pitanju, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mislim da će ovde biti jako bitno nametnuti svoj ritam. U ovom paru sam ipak više za Kjelce. Ima Talanta, a znamo svi kakvo on iskustvo ima u ovakvim utakmicama, koliko je finala prošao, što je sve postigao. Da ne ispadne da potcenjujem Ilića. On je sjajan, ozbiljan trenerski potencijal, ima kvalitet i ne bih voleo kada bi ljudi sudili prema njemu zbog izgubljenog prvenstvu u poslednjoj sekundi utakmice. To je sport. Ali mislim da je ovde ipak pobeda na strani Dujšebajeva i njegovog iskustva", istakao je Šprem za Germanijak.


tagovi

Goran ŠpremEHF Liga šampionaVespremRK KilRK KjelceRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara